• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Emekliler: Emekli maaşı asgari ücretten az olmamalıydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartacaklarını bildirdi.

Emekli maaşı zammı ile ilgili İLKHA'ya konuşan emekliler, maaşın yetersiz olduğunu belirterek maaşın en az asgari ücretle denk olması gerektiğini ifade etti.

"10 bin lira ile geçim mi olur?"

Bozan Budak

Emekli maaşın asgari ücretten az olmaması gerektiğini ifade eden Bozan Budak, "10 bin lirayı verenlerin çocuklarına yeter mi? 10 bin lira 3 gün yetecek mi? Diyelim İstanbul'da yaşıyorum, kirada oturuyorum. Kira vereceğim, harcama yapacağım, geçimin nasıl olacak? 10 bin lira ile geçim mi olur? İsyandayız. Bir emekli maaşı en azından asgari ücretten az olmamalı. O da idare eder, geçim olsun diyedir. Kırsal kesimlerde 10 bin lira ile idare edersin. Bugün bir şehirde otursam 10 bin lira ile idare etmek mümkün değil." dedi.

"Emekli maaşı bize yetmiyor"

Bedriye Güneş

Yeni emekli maaşının yetersiz olduğunu ifade eden Bedriye Güneş, "10 bin lira ile ne yapacağız? Emekli maaşı bize yetmiyor. Çoluğumuz çocuğumuz çoktur, 10 bin lira ile ne yapacağız? Her türlü sıkıntıyı çekiyoruz. 15 bin lira olmalıydı. Emekli maaşını artırsınlar." diye konuştu.

"Zor şartlardan geçiyoruz"

Şanlıurfalı bir vatandaş ise emekli maaşı hakkında, "Emekli maaşı şartlara göre çok iyi. Emekli maaşı asgari ücretle aynı olsa daha iyi olur. 15-16 veya 17 olsaydı daha iyi olurdu. Zor şartlardan geçiyoruz. Türkiye'nin durumu kritik, Ortadoğu'da savaş var. Önümüzde bir yerel seçim var. Beğenmeyen varsa ona destek vermesin." cümlelerini kullandı.

"10 bin lira verdiğin zaman bile bile 'ölün' diyorsunuz"

Tevfik Kardeşoğlu

Emekli maaşının yetersiz olduğunu ifade ederek adeta süründüklerini söyleyen Tevfik Kardeşoğlu, "10 bin lirayı dilenciye versen bile hak değil. Her şey yüzde yüz artmışken 7 bin 500 liradan 10 bin lira yapmak uygun olur mu? Bir kira zaten 10 bin lira olmuş. 10 bin lira kimi kurtaracak? 5 çocuğun varsa ve 3 tanesi okuyorsa altından nasıl kalkınılacak? En az asgariye yakın olacaktı. 14-15 olsaydı yine yeterli olmazdı ama bir şeyler olurdu. 10 bin lira değil sana, çocuklarına yetmez. Aylıklar yetmiyor. 10 bin lira verdiğin zaman bile bile 'ölün' diyorsunuz. Hakkımızı alamamışsak o zaman sürünüyoruz." şeklinde konuştu.

"10 bin lira ile geçinecek bir ülke değiliz"

Abdulhamid Karabıyık

Emekli maaşı için tekrar bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Abdulhamid Karabıyık, "Emekli maaşı çok düşük, bu şartlarda geçinilmez. Pahalılık almış başını gitmiş. Kiraların 6-7 bin lira olduğu, ekmeğin 7 lira olduğu bir dönemde 10 bin lira çok cüzi bir miktardır. Olacak iş değil. En az asgari ücretin miktarına çekilmesi gerekiyordu. Tekrar bir çalışma olur mu olmaz mı bilmiyorum ama acilen olmalı. Kimse kimseyi kandırmasın, 10 bin lira ile geçinecek bir ülke değiliz." diye konuştu.

Şanlıurfalı bir vatandaş ise her şeyin pahalı olduğunu, maaşlarının en az 20 bin lira olması gerektiğini belirterek "Bir yemek yiyorsun, 200 lira veriyorsun. Emekliler açtır. Bir kira 10 bin lira olmuş. Allah yardımcıları olsun." dedi.

Hüseyin Uğur ise "Yapacak bir şey yok. 10 bin lira nedir ki bir kira 10 bin lira olmuş. Söyleyecek bir şeyim yok." ifadelerini kullanırken, diğer bir vatandaş ise emekli maaşının yetersiz olduğunu söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir