• DOLAR 34.586
  • EURO 36.424
  • ALTIN 2972.931
  • ...
Halid Meşal: "İki devletli çözümü reddediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Durmaz

Bir sosyal mecrada açıklamalarda bulunan Meşal önemli açıklamalarda bulundu.

İki devletli çözüm kavramını kendi hareketlerinin ve Filistin halkının reddettiğini belirterek çözümün ise işgalden kurtulmak olduğuna vurgu yaptı.

Meşal, "Filistin halkımız kurtuluşu, işgalden kurtulmayı, bağımsızlığı ve bir Filistin devletinin kurulmasını talep ediyor." dedi.

Ammar isimli kullanıcının sorularını, Meşal podcast'te cevapladı.

İşte Hamas'ın resmi kanalından yayınlanan ilgili bölüm: "Batı, 7 Ekim savaşının siyasi vizyon meselesine ufuk açtığını ve buradan eski metalarına, yani iki devletli çözüme döndüklerini söylüyor." Hamas'ın bunu kabul etmediğini açıkladı. İki devletli çözüm terimi, gerekli zamanda vaat edilmiş bir devlete sahip olduğumuz anlamına geldiği için reddediliyor, diğer devletin yani Siyonist varlığın meşruluğunu tanımak kategorik olarak reddediliyor.”

Hamas'ın tutumunun ve Filistin halkının büyük çoğunluğunun özellikle 7 Ekim sonrasındaki konumunun, denizden nehre, kuzeyden güneye Filistin hayalini ve umudunu tazelediğini belirterek, bu tutumun nedenini merak etti. Filistinlilerin Filistin'in beşte birini kabul etmesi gerekiyordu ve bunun nihai çözüm olması için! 67 sınırın yüzde 21'i temsil ettiğini, pratikte Filistin'in beşte birini temsil ettiğini, yani bunun kabul edilemez olduğunu belirtiyor.

Meşal, yarı Filistin ulusal mutabakatına sahip olan Filistin projemizde siyasetin zorunlulukları nedeniyle fikri olanların bile bunu söylemek zorunda kaldığını ancak Filistin mutabakatı ya da yarı Filistin mutabakatının Filistin'deki hakkımızın olamayacağı olduğunu vurguladı. denizden nehre, Ras al-Naqoura'dan Umm al-Rashrash'a veya Akabe Körfezi'ne kadar, bu bizim Filistin hakkımızdır. Bu topraklardaki varlığımız yeni ve kadimdir ve Siyonist varlık, geçmişte de mevcuttu. 1948 yılından bu yana biz.

Meşal, Hamas ve Filistin güçlerinin erken dönemden itibaren, 2017'deki siyasi belgemizde açıkça belirttiğimiz gibi, Filistin güçleri ve Arap konumuyla ortak bir toplantı ve ortak bir ulusal programın temelini oluşturmak amacıyla, 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan, tam bağımsız ve geri dönüş hakkına sahip, Siyonist varlığın meşruiyetini tanımayan bir devleti kabul etmek.

Bu tutumun bu aşamada Filistin ve Arap uzlaşmasını kolaylaştırmaya geldiğine dikkat çekti. Ama hakkımızın ve topraklarımızın hiçbir kısmından vazgeçmeden, gasp eden varlığı tanımadan."

Bu haberler de ilginizi çekebilir