• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...

BATMAN - Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, esnafa sağladıkları kredilerin geri ödemesini alamadıklarını belirterek piyasanın durgunluğundan dolayı işlerin dönmediğini ve bu yüzden esnafın aldığı krediyi ödemekte zorlandığını ifade etti.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Taş, bin TL'den 125 bin TL'ye kadar esnafa kredi sağlayabildiklerini belirterek, "Esnafın gelirine ve işine göre bin TL'den 125 bin TL'ye kadar kredi veriyoruz. Esnaflarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar hiçbir zaman onları borçlarından dolayı sıkmıyoruz. Ama Batman'daki piyasanın durgunluğu yüzünden esnafımız iş yapamaz hale geldi. Esnaf, bizden aldığı krediyi artık ödeyemez durumdadır. Batman sürekli büyüyen bir şehir ve kurumlar yeterince insanlara imkân sağlamıyor." dedi.

 

Batman'da işsizliğin olduğunu ve bu yüzden insanların işyeri açmaya kalktığını vurgulayan Taş, "İnsanlar Batman'da işsizlikten dolayı iş açıyor. İşler dönmeyince bu sefer bizden aldığı krediyi de ödeyemiyor. Kredisini ödeyemeyen esnaf bu sefer bizi de zor duruma sokuyor. Bize gelen parayı da esnafa veremezsek vicdanen rahatsız oluyor ve vermek zorunda kalıyoruz. Esnafın gelirine göre kredi veriyoruz. Esnafa verdiğimiz krediyi, işlerin olmaması yüzünden geri alamıyoruz. Yetkililer bu sıkıntılara çare araması ve bir önce bu gibi sorunların önüne geçmesi gerekir" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)