• DOLAR 32.389
  • EURO 34.627
  • ALTIN 2381.105
  • ...
Erbil'de birçok noktaya füze ve İHA saldırısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saldırılarda, ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DAİŞ karşıtı koalisyon üssü dâhil birçok bölgede patlama sesleri duyuldu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu "İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargâhlarını balistik füzelerle vurduğunu" açıkladı.

Siyonist rejim istihbarat servisi MOSSAD'ın Irak'taki casusluk karargâhının da vurulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İran'ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargâhları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu'nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi. Son dönemdeki terör saldırılarıyla bağlantılı liderlerin ve kilit unsurların toplanma yerleri, özellikle Suriye'de işgal altındaki bölgelerdeki DAİŞ terör örgütü tespit edilerek bir dizi balistik füze fırlatılarak imha edildi."

Açıklamada, DAİŞ'in üstlendiği Kirman'daki canlı bomba saldırısı, Rask kentinde güvenlik güçlerine hedef alan saldırı ile Suriye'de Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey komutanlarından Razi Musevi'nin hayatını kaybettiği saldırılara işaret edildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Anti-Terör Birimi'nden yapılan açıklamada, dün saat 23.30'da İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füzelerle saldırı gerçekleştirdiği ve saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Devrim Muhafızlarının saldırılara gerekçe olarak "İran karşıtı grupların karargâhlarını hedef aldığını iddia ettiği" aktarılan açıklamada, "Bu bahane temelsizdir ve reddediyoruz. Maalesef daima asılsız gerekçelerle Erbil'e yönelik saldırılar düzenlendi. Erbil istikrarlı bir yer olarak hiçbir taraf için tehdit kaynağı olmadı" denildi.

Açıklamada, saldırıların Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi'nin "egemenliğinin açık bir ihlali" olduğu vurgulandı.

ABD'den yapılan açıklamada ise saldırılarda ABD üslerinin zarar görmediği iddia edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir