• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
`HÜDA PAR`a yapılan saldırılar derin odakların bir projesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şubesi Başkanı Abdurrahman Eren, beraberinde bir heyet ile Hür Dava Partisi Van İl Başkanlığı`na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. HÜDA PAR İl Sekreteri Cemalettin Ucak ve Muzaffer Balıkçı heyeti kapıda karşıladı.

 Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Şube Başkanı Abdurrahman Eren, "Demokrasiyi savunan BDP/PKK demokratikleşme yönünde hiçbir adım atmıyor. Devletin derin odaklarının İslami gruplara yönelik bölgede projeleri devam ediyor. Bu projeler masum projeler değil ve HÜDA PAR`a yapılan saldırılar da bu projelerin bir parçası niteliğindedir. Fakat bizler bu bölgede 90`lı yıllarda yaşanan olayları tekrar yaşanmasını istemeyiz. Bu konularda Müslümanlar bu bölgede hesapları birlikte yapmalıdırlar, çünkü İslam düşmanları bizleri ayırmıyor bizler onların düşmanları niteliğindeyiz. Hakkı haykırmalı, doğruyu konuşmalıyız. Bizlerin inancımızda ve kitabımızda ilkelerimiz, ahlakımız, helal, haram sınırlarımız var ama karşımızdakilerin böyle bir hududu da, kitapları da yok." şeklinde konuştu.

 "Bizim İslami değerlere sahip çıkmaktan başka bir yolumuz yoktur"
HÜDA PAR İl Sekreteri Cemalettin Ucak; "Bizler hiç kimseden tereddüt etmeksizin davamızı her yerde haykırmaya devam ediyoruz ve inşallah devamda edeceğiz. Bizler hakkı konuşmak ve savunmak zorundayız. Diğer tüm STK`ların da bu gibi durumlarda haksızlığa karşı sessiz kalmaması gerekiyor. Parti olarak bu gibi saldırılara sağduyu ile yaklaşmaya çalışıyoruz. İslami ve İnsani bir parti olduğumuzu söylüyoruz ve bu yolda da inşallah ilerleyeceğiz. Son çaremiz vahdet ve kardeşliktir. Müslümanlar olarak bir olmaya çalışıyoruz. Herkesin kapısına gidiyoruz ve herkese de kapımızın açık olduğunu söylüyoruz. Bizim İslam`ı yaşamaktan, İslami değerlere sahip çıkmaktan başka bir yolumuz yoktur." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir