• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABMAR Midyat'ta toplantı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi, Midyat ilçesi Bağlar Mahallesi Kocatepe İlköğretim Okulu konferans salonunda, "Gelecek Yeni Projelerle Şekillenecek" konulu toplantı gerçekleştirdi.

 

Bilgilendirme toplantısına Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, kurum daire amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

 

ABMAR proje uzmanı Muhammed Kılıçkan verdiği bilgide, proje hazırlama, proje döngüsü, kariyer geliştirme, proje planlaması ve fon kaynakları konularında bilgi vererek farkındanlık yaratmak için bu semineri yaptıklarını söyledi.

 

Kılıçkan, AB ve diğer hibe programları kapsamında yapılan çalışmalar, sunulan proje teklifleri, Mardin Valiliği AB Projeler Koordinasyon Merkezi'nin ilimiz adına yaptığı proje başvuruları, ileriye dönük yapılacak projeler ve proje başvuru şartları, hibe programları, proje inceleme süreci, yatırım süreci ve yatırım sonrası süreç hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Valiliklerdeki AB birimlerinin kapasitesinin artırılması hedeflendiğini belirten Kılıçkan, "Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde Türkiye batı doğu illeri arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması hedefliyoruz. Türkiye her ili ile bir bütündür. Biz batıdaki gelişmişliği ile doğudaki gelişmişliği arasındaki farklılığın azaltılması için projeleri değerlendiriyoruz."dedi. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir