• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Milyonlar ayakta “GAZZE İÇİN ACİL ATEŞKES" ÇAĞRISI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris/Londra/Berlin/Atina/ Stockholm/Roma/Amsterdam/Viyana

Fransa'nın Başkenti Paris'te Filistin destekçileri, soğuk havaya rağmen Gazze'de ateşkes sağlanması talebiyle gösteri düzenledi. Paris'te Filistin'i destekleyenler, Cumhuriyet Meydanı'ndan Clichy Meydanı'na kadar yürüdü. Soğuk havaya rağmen saatlerce yürüyen Filistin destekçileri, "Hepimiz Filistinliyiz", "israil katil" ve "Yaşasın Filistin halkının mücadelesi" sloganları attı. Göstericiler, "Çocuklar uyurken sessiz kalın, ölürken değil”, "Soykırımı durdurun", "Teşekkür ederiz Güney Afrika" yazılı pankartların yanı sıra Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşıdı. Yürüyüşte iki kişi, uluslararası fast food zincirinin şubesinin camına Filistin yanlısı çıkartmalar yapıştırdıktan sonra polis tarafından durdurularak gösteri alanından götürüldü. Bu duruma tepki gösteren göstericiler, polisten iki kişiyi serbest bırakmasını istedi.

Gösteriye katılan Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Milletvekili Thomas Portes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin işgal rejimi aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açtığı davanın Filistin halkı için umut teşkil ettiğini söyledi. Portes, Güney Afrika'nın şikayetinde "Gazze'de bir soykırımın yaşandığını gösteren kesin olaylara yer verdiğini" belirterek, UAD'nin işgal rejimini cezalandırmasını istediğini dile getirdi. Güney Afrika'nın Filistin halkının sesini yansıttığını söyleyen Portes, sözlerine şöyle devam etti: "Bu, aynı zamanda son derece güçlü bir sinyal ve dünya halkına seferber olmaya ve pes etmemeye devam çağrısı, çünkü Filistin halkının gözlerimizin önünde katledilmesini kabul edemeyiz. Bugün sorulması gereken soru, gelecek haftalarda Gazze topraklarında bir Filistinli kalıp kalmayacağı."

İNGİLTERE'DE ON BİNLER GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN YENİDEN SOKAKLARDA

İngiltere'nin başkenti Londra'da 14 Ekim'den bu yana Filistin’le dayanışma ve Gazze’de ateşkes için her cumartesi sokaklara çıkan on binlerce kişi, 2024’ün ilk ulusal eyleminde yeniden bir araya geldi. İngiltere Merkez Bankası ve finans kuruluşlarının bulunduğu kentin tarihi merkezi City'deki Bank bölgesinde toplanan göstericiler, Gazze'de kalıcı ateşkes talebini dile getirmek için parlamento meydanına yürüdü. Birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla yaklaşık 5 kilometrelik güzergahta Filistin'le dayanışma ve ateşkes çağrısı için bir araya gelen protestocular, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması, Filistinlilere uygulanan ayrımcı politikaların son bulması ve Filistinliler için adalet isteğini yineledi. İngiltere ve ABD’nin işgal rejimine desteğine ve ateşkes çağrısında bulunmamasına da tepki gösteren göstericilerin eylemine İrlanda’nın Sinn Fein Partisi lideri Mary Lou Mcdonald da katıldı. Eylemde mülteci çocukları temsil eden kukla Küçük Amal ilgi çekti.

BERLİN’DE FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİSİ YAPILDI

Almanya’nın başkenti Berlin’de de “Savaşı ve saldırganlığı durdurun” sloganıyla Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Alexander Meydanı’nda Filistin ile dayanışma göstermek ve Gazze’deki savaşın durması için bir araya gelen binlerce kişi, Almanya Dışişleri Bakanlığı önünden Potsdamer Platz Meydanı’na kadar yürüdü. “Savaşı ve saldırganlığı durdurun” sloganıyla düzenlenen gösteride “Gazze’deki çocukları kurtarın”, “Teşekkürler Güney Afrika”, “Ateşkes şimdi” ve Filistinlilerin hakkı da insan hakkıdır” yazılı dövizler ile Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşındı. “Filistin’e özgürlük”, “Bombalamayı durdurun” ve "Almaya finanse ediyor, İsrail bombalıyor” sloganları atan göstericiler, Friedrich Caddesi’ndeki Starbucks şubesinin önünden geçerken mağazadakilere “Utanın!” diye bağırdı.

FİLİSTİN'E SALDIRILAR ATİNA'DA PROTESTO EDİLDİ

İşgalcilerin Filistin'e yönelik saldırıları, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Atina'daki Eleftheria (Özgürlük) Parkı'nda bir araya gelen eylemciler, işgalcilerin Atina Büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti. İlk olarak ABD'nin Atina Büyükelçiliği önünde duran eylemciler bir süre İngilizce sloganlar atarak hem işgal rejimi hem de onlara destek veren ABD'yi protesto etti. Eylemciler, ABD'nin Yemen'den de uzak durmasını istedi. Yürüyüş sırasında Yunanistan hükümeti de Filistin'e yeterince destek vermediği gerekçesiyle protesto edildi. "Filistin'e özgürlük" sloganlarıyla işgal rejiminin Atina Büyükelçiliğine ulaşan eylemciler, işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarını bir an evvel durdurmasını talep etti. Filistin halkına destek vermek için eyleme geldiğini dile getiren İfigenia Adrianu, "Büyük bir savaş suçu söz konusu. israil, HAMAS'ı hedef aldığı gerekçesiyle okulları, hastaneleri bombalıyor ancak bombaladığı alanlara bakınca durumun böyle olmadığı anlaşılıyor." diye konuştu.

İSVEÇ'TE FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzlerce kişi, işgal rejimi protesto etmek ve Filistin'e destek vermek için bir araya geldi. Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Odenplan bölgesinde toplanan göstericiler, işgalcilerin Gazze'ye düzenlediği saldırılara son vermesi, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu. Göstericiler, "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun", "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartlarla, Gazze'de öldürülen çocukları temsilen maketler taşıdı. "Filistin'e özgürlük" sloganları atan göstericiler, daha sonra işgal rejimi büyükelçiliğine yürüdü. İsveç ve ABD'nin işgal rejimine verdiği desteğe tepki gösteren protestocular, iki ülkenin, işgalcilerin işlediği savaş suçlarına ortak olduğunu savundu.

İTALYA'DA "FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK SOYKIRIM DURSUN" GÖSTERİSİ

İtalya'nın başkenti Roma'da da işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılar nedeniyle "Filistinlilere yönelik soykırım dursun" çağrısıyla bir miting ve yürüyüş düzenlendi. Başkentin merkezindeki Fori Imperiali Caddesi'nde toplanan 5 binden fazla gösterici, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederken, Filistin'e destek ve dayanışmasını dile getirdi. Göstericilerin, "Soykırımı durdurun" yazılı dövizler ile Filistin bayraklarının yanı sıra Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) ilgal rejimine soykırım suçlamasıyla dava açan Güney Afrika Cumhuriyeti bayrakları taşıdığı görüldü. Protestocular, sık sık "Özgür Filistin", "Siyonist israil", "Terörist, faşist israil" şeklinde slogan atarak, işgalcilere tepkilerini gösterdi. Göstericiler acil ateşkes çağrısı da yaparak, soykırımın durması gerektiğini belirtti. Bu arada, başkent dışında ülke genelinde Floransa ve Palermo gibi pek çok kentte Filistin’e destek gösterileri yapıldı.

HOLLANDA'DA FİLİSTİN'E DESTEK ETKİNLİĞİ

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yüzlerce kişi, Filistin'e destek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Gazze'deki saldırıları protesto etmek isteyen yüzlerce kişi, Müzeler Meydanı’nda toplandı. Eylemcilere hitap eden konuşmacılar, Gazze'ye yönelik saldırılara rağmen ABD, İngiltere ve Batılı hükümetlerin işgal rejimine destek vermesini eleştirerek, savaşın sonlandırılması için Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesinin harekete geçmesini beklediklerini dile getirdi. Grup, konuşmaların ardından çok sayıda turistik mekanın bulunduğu şehir merkezinden geçerek Dam Meydanı'na yürüdü. Göstericiler, "Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak" , "Ateşkes şimdi", "Soykırımı durdur", "Filistin'de soykırım yaşanıyor" yazılı dövizler taşıdı. Filistin bayraklarının da yer aldığı gösteride "Özgür Filistin", "Yazıklar olsun Rutte, ellerin kanlı" ve "israil bombalıyor, Hollanda ödüyor" sloganları atıldı. Gösteride Gazze’de öldürülen çocuklara dikkati çekmek amacıyla ellerini kırmızıya boyayıp beyaz kefeni anımsatan kıyafet giyen grup, eylemcilerin önünde yürüdü. Yürüyüş güzergahındaki işletmelerde bulunan Hollandalılar ve turistler, slogan ve alkışlarla gruba destek oldu.

KATLEDİLEN ÇOCUKLAR İÇİN BİNLERCE ÇİFT AYAKKABI BIRAKILDI

Yürüyüşün sona erdiği Dam Meydanı'nda Bir Zeytin Ağacı Dik Vakfı tarafından organize edilen etkinlikte Gazze'de işgalci barbarların saldırılarında katledilen binlerce çocuk anıldı. İşgalci saldırılarında katledilen çocuklara dikkati çekmek amacıyla meydana binlerce çift çocuk ayakkabısı bırakıldı. Etkinlikte Gazze'de katledilen binlerce çocuğun isim ve yaşları okundu.

AVUSTURYA'DA İŞGAL REJİMİ BİR KEZ DAHA PROTESTO EDİLDİ

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, işgalcilerin, 23 binden fazla Filistinlinin katledilmesine neden olan saldırıları bir kez daha protesto edilerek, acil ateşkes çağrısında bulunuldu. Başkentin önemli meydanlarından İnsan Hakları Meydanı'nda toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze'ye özgürlük", "Soykırıma hayır", "Acil ateşkes" ve "Terörist israil" yazılı pankartlar taşıdı. Gösteride konuşan Filistin'in Viyana Büyükelçisi Salah Abdel Şafi, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin işgal rejimi aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açtığı davanın önemine dikkati çekerek, işgal rejiminin ilk defa sanık sandalyesine oturtulduğunu söyledi.

AVUSTURYALI SİYASETÇİLERE ÇAĞRI

Şafi, işgalcilere koşulsuz destek veren Avusturyalı yetkililere şöyle seslendi: "Sayın Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Sayın Başbakan Karl Nehammer, Sayın Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Sayın Muhalefet Lideri (Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı) Andreas Babler, Sayın Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, bir gün çocuklarınız, torunlarınız 'Soykırım yapılırken sizler ne yaptınız?' diye soracak. Bir kez daha tutumunuzu gözden geçirme, uluslararası hukuka ve insan haklarına saygı duyan bir duruş sergileme çağrısında bulunuyorum."  AA

Gazze Hükümeti medya ofisi açıkladı

SOYKIRIMIN 100 GÜNLÜK BİLANÇOSU

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana siyonist işgal rejiminin gerçekleştirdiği soykırıma ilişkin ağır bilançoyu paylaştı.

Kudüs

İşgal rejimi saldırılarında bin 993 katliamın gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, enkaz altında bulunanlarla birlikte şehid sayısının 30 bin 843'e yükseldiği ifade edildi. Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Soykırımın üzerinden 99 gün geçti. Bin 993 katliam, 30 bin 843 şehit ve kayıp. 23 bin 843 şehit hastanelere ulaştı. 10 bin 400'ü çocuk, 7 bin 100'ü kadın, 337 sağlık personeli, 45 sivil savunma, 117 gazeteci şehit edildi. 7 bin kayıp, bunların yüzde 70'i çocuk ve kadın. 60 bin 317 insan yaralandı. 6 bin 200 yaralı kişinin hayat kurtarmak için tedavi amacıyla seyahat etmesi gerekiyor. Sadece 707 yaralı tedavi için seyahat edebildi. 10 bin kanser hastası ölüm riskiyle karşı karşıya. 99 sağlık personeli, 10 gazeteci alıkonuldu. Gazze Şeridi'nde 2 milyon yerinden edilmiş insan var. 400 bin yerinden edilme sonucu bulaşıcı hastalıklara yakalandı. 134 hükümet binası işgal tarafından yıkıldı. 95 okul ve üniversite işgal nedeniyle tamamen yıkıldı. 295 okul ve üniversite işgal nedeniyle kısmen yıkıldı. 145 cami işgal tarafından tamamen yıkıldı. 243 cami kısmen yıkıldı. 3 işgalin hedef aldığı ve yıkıldığı kiliseler. 69 bin 300 konut işgal nedeniyle tamamen yok edildi. 290 bin konut birimi işgal nedeniyle kısmen tahrip edildi. 65 bin ton patlayıcı işgal tarafından Gazze'ye atıldı. 30 hastane hizmet dışı bırakıldı. İşgalcilerin hizmet dışı bıraktığı 53 sağlık ocağı vardır. 150 sağlık kurumu işgal tarafından kısmen hedef alındı. 121 ambulans imha edildi. 200 arkeolojik ve tarihi alan işgal tarafından yok edildi." (İLKHA)

Siyonist katiller kan içmeye doymadı

‘SOYKIRIM DAVASI SOYKIRIMI DURDURAMAYACAK’

İşgalci çete elebaşı, Binyamin Netanyahu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açtığı "soykırım" davasına rağmen Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına devam edeceklerini belirtti.

Kudüs/Erbil

Netanyahu, Tel Aviv'deki sözde Savunma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, UAD'de işgal rejimi aleyhinde açılan davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. "Gazze'deki savaşta 100 günü geride bıraktıklarına" işaret eden katil Netanyahu, "HAMAS'ı ortadan kaldırma, tüm esirleri evlerine geri getirme ve Gazze'nin bir daha ülkemiz için tehdit oluşturmayacağından emin olma hedeflerini gerçekleştirinceye kadar bu savaşı sürdüreceğiz." dedi. "Tüm hedeflerimiz gerçekleşinceye kadar Gazze savaşını sürdüreceğiz. Ne Lahey ne de 'şer ekseni' bizi durdurabilecek." ifadelerini kullanan Netanyahu, bu hedefi gerçekleştirmek için pazar günü güvenliğe daha fazla fon sağlayacak bir bütçe sunacaklarını dile getirdi.

Mısır ile Gazze arasındaki sınır şeridi Philadelphia (Salahaddin) Koridoru'na da değinen Netanyahu, bu koridorda kontrolü sağlamadan HAMAS'ı ortadan kaldırmalarının söz konusu olmadığını savundu. Netanyahu, ayrıca Filistin yönetimine herhangi bir şekilde HAMAS'a yardımı dokunacak fon aktarımında bulunmayacaklarını sözlerine ekledi. Netanyahu, daha önce 10, 15 ve 30 Aralık 2023'te "Gazze'de savaştan sonrasıyla" ilgili planına değinirken Philadelphia Koridoru'nda kontrolü ele alma planından söz etmişti.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir