• DOLAR 32.365
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2390.145
  • ...
Şehit Aruri'nin kız kardeşleri alıkonulmuştu: Hamas ve İslami Cihad'tan açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    İslami Cihad Hareketi, geçtiğimiz haftalarda Beyrut'ta şehit edilen Hamas liderlerinden Salih Aruri'nin kız kardeşlerinin işgalciler tarafından alıkonulmasına ilişkin açıklama yaptı.

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan açıklamada, ' Bu tutuklamalar, işgal uygulamalarının her birinin intikam eylemleri çerçevesinde ve Filistin halkına karşı açık savaş çerçevesinde olduğunu doğruluyor. İşgalcinin uyguladığı her politika, Filistinlilere karşı açık savaş çerçevesindedir'' denildi. 

Hamas Siyasi Bürosu Üyesi Hossam Badran da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 

''İşgalci, şehit Komutan Salih El Aruri'den intikam almak için, iki kız kardeşini Batı Şeria'nın merkezindeki Ramallah'taki evlerinden tutukladı.

İşgalin direniş liderlerine ve şehitlere yönelik terörü, kadın ve çocukların tutuklanması halkımızın gücünü zayıflatmayacaktır, direnişin kararlılığını zayıflatmayacaktır.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki halkımıza yönelik saldırısıyla birlikte Batı Şeria ve Kudüs'te tırmandırdığı tutuklamalar, halkımızın kararlılığının intikamını alma yönündeki başarısız bir girişimdir.

-Halkımız, fedakarlıklara rağmen mübarek Mescid-i Aksa'yı korumaya ve korumaya devam edecek.  Arap ve İslam ve özgür dünya halklarına, Siyonist savaş ve yıkım makinesi karşısında Filistin halkını destekleme çağrısında bulunuyoruz'' denildi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir