• DOLAR 32.477
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2443.77
  • ...
Ergani'de minibüsçüler Belediye isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ergani-Diyarbakır güzergahında faaliyette bulunan 13 No'lu Minübüsçüler Kooperatifine üye esnaf, Ergani Belediyesi önünde eylem yaptı. Eylemciler, Belediyenin 5 No'lu No'lu Minübüsçüler Kooperatifine üye araçlara ilçe merkezinde yer verdiğini, kendileri içinse böyle bir yerin tahsis edilmediğini ileri sürdüler.
Belediye Başkanı Fesih Yalçın ile görüşmek isteyen minibüsçülere, başkanın yerinde olmadığı, cevabının verilmesi üzerine öfkelenen eylemciler, Yalçın aleyhine sloganlar attılar.

13 No'lu Minibüsçüler Kooperatifine üye esnaf, Belediyenin her iki kooperatife de otogarda yer verdiğini ancak 5 No'lu Kooperatif'in Ergani Belediye Başkanı Yalçın'a rüşvet verdiği için bu kooperatife üye araçlar için ilçe merkezinde tekrar yer verildiğini iddia etti.

Belediyenin kendilerine haksızlık yaptığını öne süren minibüsçüler, bu şartlarda çalışamayacaklarını ve kendilerine de ilçe merkezinde yer verilmesi gerektiğini dile getirdiler. Minibüsçüler, aksi takdirde eylemlerinin devam edeceğini belirttiler.

Eylem devam ederken Belediye yetkilileri ile 13 No'lu Minübüsçüler Kooperatifine üye bazı şoförler arasında bir görüşme gerçekleşti. Belediye yetkilileri ile görüşen şoförlerin, Belediye yetkililerinin kendilerine 2 gün müsaade edilmesi durumunda sorunu çözeceklerini belirtiklerini arkadaşlarına iletmeleri üzerine şoförler eylemlerine son verdi.

Eylemciler,Belediye yetkililerinin söz verdikleri üzere 2 gün içinde sorunlarının çözülmemesi durumunda eylemlerine devam edecekleri söylediler.

Eylem devam ederken çevik kuvvet ekiplerinin belediye önünde aldığı önlemler dikkatlerden kaçmadı. (Zeki Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir