• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İDEV tarafından Şanlıurfa'da "Ailem Cennetim Olsun" konulu seminer düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi konferans Salonunda düzenlenen, sunuculuğunu Ömer Özdemir'in yaptığı program, Abdussamed Ergün'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İDEV Şanlıurfa Temsilcisi Faruk Cengiz, vakıf olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Hüseyin İnci, aile ve ailenin önemini farklı başlıklarda ele alırken, Sıla-i Rahim ile alakalı hadislere ve Peygamber Efendimiz'in Sıla-i Rahime verdiği öneme dikkat çekti.

"Kişiyi cennete götürecek amellerden biri de Sıla-i Rahimdir"

Sıla-i Rahim hakkında hadisleri konu alan İnci, "Sahabelerden biri Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin yanına gelerek 'Ya Resulallah beni cennete götürecek bir amel söyle' diyor. Bakın hadis-i şeriflerde böyle rivayetler çok, bunun hikmeti de şu olacak; Bazı sahabeler sürekli Peygamber Efendimiz'in yanında kalmıyor. Ara sıra Peygamberimizin yanına geliyorlar ve bazen tavsiyeler istiyorlar. Sürekli orada olmadıkları için her şeyi soramıyorlar rivayetlerde buna benzer ifadeler çok. Sorulan soruya Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle cevap veriyor: Allah'a ibadet edersin, O'na hiçbir şey ortak koşmazsın, namazını kılar, zekâtını verirsin, Sıla-i Rahmi de yerine getirirsin, Allah'ın izniyle de cennete girersin' Bu hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz, kişiyi cennete götürecek amelleri ve ibadetleri sayıyor. Bunlardan birisinin de Sıla-i Rahim olduğunu söylüyor. Akrabalık ilişkisinin iyi olması ve akrabalık hukukuna riayet edilmesi gerektiğini söylüyor. Peygamber Efendimiz yine bir hadisinde, Sıla-i Rahim için diyor ki 'Sıla-i Rahim, Rahman'dan bir bağdır. Kim, sıla-i rahimi korursa Allah'la irtibatı devam eder ama kim bu bağı koparırsa akrabalık hukukunu yerine getirmezse Allah'la olan ilişkisi kesilir.' Peygamber Efendimiz bunları söylerken, her şey dört dörtlük değildi. Akrabalar arasında yine sıkıntılar vardı, ümitsiz olmamak lazım." şeklinde konuştu.

Program, Remzi Cibik tarafından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir