• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze için acil ateşkes çağrısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Kudüs Platformu öncülüğünde "Gazze İçin Acil Ateşkes" temasıyla Cumhuriyet Caddesinde bir araya gelen Ağrılılar, Gazze’de yaşanan soykırıma son çağrısı yaptı.

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar, sık sık tekbir ve slogan attı.

Basın açıklamasını platform adına Cihangir Aslan, okudu.

"Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor"

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana insanlık suçu işlendiğini vurgulayan Aslan, "İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor.  İşgalci israil; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor. Başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın desteğiyle yürütülen bu işgal Ortadoğunun haritalarını değiştirme amacını taşıyor. Ülkemizdeki terörün ve ölümünde aynı kaynaklardan beslendiği unutulmadan tüm terör öbeklerine karşı mücadeleye devam edilmelidir. Başta Filistin ve Yemen olmak üzere bu uğurda ölen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Batı emperyalizminin İslam dünyasını kuşatma emelleri durmak bilmiyor. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere emperyalist blok Yemen'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar ile katil İsrailin gücünü tahkim etmeye çalışıyor. Dünyanın en fakir ülkesi olan Yemen, 7 Ekim’den bu yana İslam ülkeleri arasında zalim israile karşı Filistin'e en büyük desteği veren ülke. İsrail'e giden ticari gemileri engelleyen Yemenli husiler, bedeli ne olursa olsun Gazze direnişine her türlü desteği vereceklerini açıkladılar. Burada Yemen direnişini ve yemen halkını selamlıyoruz. Uluslararası hukuku çiğneyen batılı ülkelerin bu işgalci tavrı kabul edilemez. Burada tüm sorunların kaynağının öncelikle gayrimeşru israil devleti olduğu unutulmamalıdır." dedi.

"23 bini aşkın şehid, 60 binden fazla yaralı…"

Aslan, "Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp… İşgalci israilin saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden,  yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de, siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Gazze’de şu anda on binlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor. Evet, ne yazık ki on binlerce insan 2024 yılında dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda." şeklinde konuştu.

"Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz"

Acil ateşkes çağrısı yapan Aslan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Gazze’deki insani krizin hafifletilmesi için şehrin enerji ve temiz su ihtiyacının acil olarak karşılanması gerekiyor. Hastaneler başta olmak üzere hayatın pek çok alanında ihtiyaç duyulan yakıtın Gazze’ye girişinin engellenmesi de tedavi hizmetlerinin yanında pek çok insani ihtiyacın karşılanmasının önünde büyük engel teşkil ediyor. Gazzeliler için en önemli konulardan biri de, Refah Sınır Kapısı’ndan yeterli insani yardımın Gazze’ye girişine izin verilmemesi. Her gün ihtiyacın karşılanabilmesi için bine yakın insani yardım TIR’ının Gazze’ye ulaşması gerekirken, günde ortalama 100 TIR’ın girişine izin veriliyor. Ayrıca, başta yakıt olmak üzere birçok kalemdeki temel ihtiyaç malzemelerinin şehre ulaşması da engelleniyor. Mısır Hükümeti’nin Gazze’de ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin şehre girebilmesi için Refah Sınır Kapısı’nı bir an önce tamamen açması gerekiyor. Refah Sınır Kapısı’ndan insani yardımların geçişine izin verilmemesi Gazze’de yaşanan acıların daha da artmasına sebep oluyor. Buradan bir kere daha acil ateşkes çağrımızı yineliyoruz. Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir