• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Mardin'den ilk hacı kafilesi bu akşam yola çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarıyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu. 2013 yılında 13 bin 264 kişinin hacca gitmek üzere kendilerine müracaatta bulunduğunu ifade eden Müftü Coşkun, hacı adaylarının yaşadıkları süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Diyanet İşleri Başkanlığı belirli bir takvim ve program doğrultusunda ülkemizde müracaat eden Hacı adaylarının Noter huzurunda bir kuraya tabi tuttular. Mardin'de ilk etapta kura sonucu 629 hacı adayımız hacca gitmeye hak kazandı. Ancak Mekke-i Mükerreme'de Beytullah'ın genişletme çalışmaları nedeniyle Suudi Arabistan'ın uyguladığı yüzde 20'lik bir kotadan dolayı 629 hacı adayımızın sayısı 524'te indi. Dolayısıyla 2013 yılında yani bu sene 524 Hacı adayımız ilk kafilesi bu akşam olmak üzere Medine'i Münevver'eye ve Mekke'i Mükerrem'eye törenlerle uğurlayacağız."


Coşkun yaptığı açıklamanın devamında, "Mardin'den 3 kafile hacımız bide otel tipinde hacılarımız var tabi bunlarda eklenince 3 kafileyi aşıyor, ilk kafilemizi inşallah bu akşam saat 01.00 de müftülüğümüzün önünden Diyarbakır havaalanına oradan da Mekke'i Mükerrem'eye uğurlayacağız. 2'ci kafilemiz ise yarın Mardin Müftülüğümüzün önündeki bahçeden saat 13.00'te yapılacak törenle uğurlayacağız inşallah." İfadelerini kullandı.
Hacı adaylarının ciddi bir eğitimden geçirildiğini ifade eden Çoşkun, "Şöyle ifade edebilirim Hac kayıtlarından Hacca gidip dönünceye kadar gerek ibadet, gerek yolculuk ve gerek sağlıkla ilgili her hususta Hacı adaylarımız belli bir program ve müfredat çerçevesinde Hac eğitiminden geçirildiler. Öncelikle hacı adaylarımız ilk kayıtlarını yaparken Hac büromuzdaki görevli arkadaşımız hacı adaylarına sorulan soru Kuranı Kerim'i biliyormusunuz? Sorusu oldu. Ve Kuranı Kerim'i bilmeyip öğrenmek isteyen hacı adayı kardeşlerimize de belli bir program dâhilinde onlara kuranı kerimi öğretmeye gayret ettik." şeklinde konuştu.

Hacılara tavsiyelerde bulunan Coşkun, "Hacılar Allahın elçisidir yüce Allahın ve peygamber sav. min misafiridir yaptıkları dualar makbuldür orada vakitlerini ibadetle, Kuran okuyarak ve çok zikir yaparak o mübarek beldelerde vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleridir .Mebrur bir Hac ve sıhhat içinde gidip salim bir şekilde dönmelerini yüce Allahtan niyaz ediyoruz."dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir