• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam hatip öğrencilerinden dünya liderlerine Filistin mektubu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sirkeci'de bulunan Büyük Postane önünde basın açıklaması yapan gençler, ardından mektuplarını posta yoluyla liderlere iletti.

Öğrenciler tarafından yazılan 150 mektup arasında Rishi Sunak, Olaf Scholz ve Katalin Novak gibi liderler ile futbolculardan Ronaldo, Neymar, Messi gibi isimler yer alıyor.

Programda bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, dünyayı düzeltecek ve dünya barışını tesis olanların gençler olduğunu söyledi.

"Çocukların güleceği, annelerin mutlu olacağı bir dünya istiyoruz"

Gençlerin dik duruşu ve dünya liderlerine çağrısıyla hem Filistin'deki zulmün sona ermesine hem de dünya barışının sağlanmasına ilişkin bir adım attıklarını belirten Ceylan, "Gençlerimiz dünya liderlerini barışa katkı sağlamaya davet ettikleri mektuplarını hazırladılar. Bizler de dünya liderlerine çağrımızı yineliyoruz. Ayağa kalksınlar, korkmasınlar, zulme karşı dik dursunlar. Çünkü biz özgür, huzurlu, barışçıl bir dünyada gençlerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Filistinli çocukların da yaşama hakkı var. Onların da güzel günleri görme, gülme hakkı var. Biz hep beraber çocukların güleceği, annelerin mutlu olacağı bir dünya istiyoruz." diye konuştu.

Gençlerle birlikte mektupları postalamak üzere postaneye gelen edebiyat öğretmeni Nabi Küçük de "Dünya artık küçük bir köye döndü. Bir tarafı kanarken diğer yerlerinin huzur içinde olması mümkün değil. Biz de yaşananlar karşısında ne yapabiliriz? diye düşünürken devlet başkanlarına, sanat ve spor camiasının önde gelen isimlerine mektup iletmeyi planladık." diye konuştu.

"Yürek acısını durdurun!"

Küçük, "Bu çağda 23 bin insan katledildi, bunların çoğu kadın ve çocuk. Yüreğimiz kan ağlayarak izliyoruz. Dünya liderlerine sesleniyorum. İzlemeyin, elinizden ne geliyorsa yapın, dünyanın bu kanayan yarasını durdurun. Yürek acısını durdurun." Şeklinde konuştu.

"Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız"

Yapılan eylem sonrasında öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Sami Lale, “Bugün Gazze’de yaşanan zulme karşı tepkimizi ortaya koymak için geldik. Dünya liderlerine mektubumuzu ileteceğiz. Biz sesimizi çıkarıyoruz, inşallah diğer dünya liderleri de seslerini çıkarırlar bu zulme karşı. Bugün onurluyuz çünkü biz mazlumun yanında, zalimin karşısındayız." dedi.

Programda ayrıca hafız Kerem Bulut, İngilizce olarak basın açıklaması okudu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir