• DOLAR 32.387
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2408.165
  • ...
Müftü Pinal'den İslami değerlere sarılma ve yardımlaşma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pinal, bu özel dönemde yapılan ibadetlerin yanı sıra, Müslümanların birbirlerine destek olmalarının ve geçmişteki değerlere sahip çıkmalarının önemini vurguladı.

Regaip Kandili vesilesiyle, önemli açıklamalarda bulunan Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Müslümanların ümmet şuuru eksikliğiyle karşı karşıya olduğu bu dönemde yeniden kendilerine gelme, birlikte hareket etme ve kardeşliği ihya etme çabası içinde olmaları  gerektiğini, bu çabanın, Müslümanların şeref ve izzetini koruma noktasında kritik bir rol oynayacağını kaydetti.

Sevgili Peygamberimiz 'in zor zamanlarda Allah'ın gönderdiği inşirah suresi ile müjdelendiğini hatırlatan Müftü Pinal, bu ayetin, Müslümanlara verilen zorlukların ardından her zaman bir kolaylığın geleceği mesajını içerdiğini ifade etti.

"Müminlerin ümmet şuurunu kaybettiği bu dönemlerde yeniden kendimize gelmemiz gerekiyor"

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal

Müslümanların ümmet şuurunu kaybettiği bir dönemde, bu kutsal günlerin bir hatırlatma ve birleşme fırsatı olduğunu belirten Pinal, bu çaba ve gayretin kritik bir rol oynayacağını vurguladı.

Pinal, "3 ayların ilki Recep ayına saatler kaldı. Recep ayının ilk Cuma'sı ve Regaip Kandili olması nedeniyle Müslümanlar nazarında çok büyük bir önem kazanmıştır. Müminler bu gece geldiği zaman Allah'a yönelir, ona bütün halini arz eder. Sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem darda kaldığı zamanlarda, Mekke müşriklerinin acımasızca karşı koydukları dönemlerde, Allah ona inşirah suresini göndermişti, Bu ayeti kerimede Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem' in şahsında bütün Müslümanlara bir takım müjdelerden sonra bizim yapmamız gerekenleri son ayetlerde hatırlatıyor. Ayette: Ey! Habibim biz senin kalbini İslam'a, imana açmadık mı? Diyor. Sırtına çok ağır gelen yükü senin sırtından kaldırmadık mı? Buyuruyor yüce Allah. Her zorluktan sonra bir kolaylığın olduğunu tekrar ederek hatırlatıyor. Müminlerin ümmet şuurunu kaybettiği bu dönemlerde yeniden kendimize gelmemiz, ümmet şuuru ile buluşmamız, kardeşliğimizi yeniden ihya etme çabası ve gayreti içerisinde olmamakla şerefimizi, izzetimizi korumuş olacağız."  dedi.

Bu geceyi, sadece dua etmekle kalmayıp aynı zamanda mazlumların, mağdurların, çocukların, yaşlıların ve zulme uğrayan Müslüman kardeşlerin yardımına koşarak değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Pinal, Müslümanları birleşmeye, dayanışmaya ve kardeşlik duygularını ihya etmeye davet etti.

"Bugün yeryüzünde Müslümanlara yapılan acımasızca katliamlar ve yaşanılamaz hale getirilen bir dünyadan söz ediyoruz"

Pinal, "Kaybettiğimiz bu büyük değerlerimizin yeniden bize dönüşünün hissedeceğiz. Kalbimiz ve bu beden dünyasının sultanı gönül alemimizi böylelikle ihya etmiş olacağız. Bugün yeryüzünde Müslümanlara yapılan acımasızca davranışlar, savaşlar, katliamlar ve yaşanılamaz hale getirilen bir dünyadan söz ediyoruz. Bu geceyi fırsat bilerek Allah'a el açıp dua edeceğiz. Ama sonrada bu iş bizden bitti demeyip yeniden takatimiz kesilinceye kadar Allah'tan Nusret'ini isteyecek ki Cenab-ı hak ona yardımı göndersin, ona kapılarını açsın, onun gönlünü İslam'ın hikmeti ile buluştursun ve o gönül dünyamız iman ile sürerek inşallah ebedi yurt ahirete göçmenin yolunu bulsun. Bu ay Rahmet, mağfiret ve bütün günahlardan arınma ayının bir başlangıcıdır. Günahlar sırtımızda büyük bir yük. Yeryüzünde mazlumlara, mağdurlara, çocuklara, yaşlılara ezilmişlere, kadınlara yeryüzü coğrafyasında sadece Müslüman oldukları, Allah dedikleri için zulme uğrayanlara karşı kulluk görevimizi bu göceyi de fırsat bilerek değerlendirmemiz gerekiyor." masajını paylaştı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir