• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Ukrayna’daki savaşı takip eden AA ekibinin kaldığı otel bombalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Harkiv kentindeki Park Otel'e düzenlenen saldırıda, AA muhabirleri Davit Kachkachişvili ve foto muhabiri Özge Elif Kızıl bulundukları odadan yara almadan çıkmayı başardı.

Saldırı, Ukrayna'nın doğusundaki Harkiv kentinde Rusya ile sınır hattına yakın bir bölgede TSİ 23.30 sularında gerçekleşti. Otel, iki füze isabeti sonucu üst katlarıyla birlikte harabeye döndü ve alevler içinde kaldı.

AA muhabirleri Davit Kachkachişvili ve foto muhabiri Özge Elif Kızıl, olayın ardından kendi imkanlarıyla otelden çıkarak yaralanmadan kurtuldular. Muhabir Kachkachişvili'nin ellerinde hafif kesikler oluştu, ancak sağlık durumları iyiydi.

Ukrayna'nın Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, saldırının S-300 füzeleriyle düzenlendiğini belirtti. Saldırıda, otelde kalan 30'dan fazla sivilin bulunduğu ve 11 kişinin yaralandığı açıklandı.

AA ekibi, saldırı sonrasında kontroller için ambulansla hastaneye sevk edildi. Saldırıda kullanılan araçları da zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Bu olay, gazetecilerin görev başında zorlu koşullar altında çalıştığı ve güvenlik riskiyle karşı karşıya kaldığı bir hatırlatma niteliği taşıdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir