• DOLAR 32.362
  • EURO 34.632
  • ALTIN 2380.966
  • ...
Şire Pazarı Esnafı: Çocuklarınıza doğal gıdalar yedirin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Şire Pazarı esnafı kış günlerinde doğal ürünler tüketilmesinin kış aylarında meydana gelen hastalıklara karşı vücudun daha dirençli olacağını kaydetti.

"Annelerimiz cebimize üzüm, pestil koyarlardı"

Haci Ali Aktaş

Yıllardır şire pazarında esnaflık yaptığını dile getiren Haci Ali Aktaş, deprem sonrasında işlerinin düştüğünü dile getirdi.

Çocukların işgalcilerin ürünlerinden uzak durması gerektiğini dile getiren Aktaş, "Adıyaman'da 6 Şubat 2023 günü meydana gelen deprem nedeniyle işlerimizde düşüş yaşanıyor. Hemşerilerimizin bir kısmı deprem de vefat etti. Bir kısmı ise il dışına gitti, dışardan gelen olmadığından işimiz yok. Çocukların daha sağlıklı olması için doğal ürünlerimizi yedirelim. Siyah, kırmızı üzüm, ceviz, badem ve doğal sucuklarımız var. israil ürünü olan cips, kola gibi ürünleri çocuklarınıza yedirmekten vazgeçin. Bunlarda hep hastalık vardır. Yöresel doğal ürünlerimizi çocuklara yediriniz ki hastalıktan uzak olsunlar. Bizim çocukluğumuzda annelerimiz cebimize üzüm, pestil koyarlardı. Okulda onları yerdik ve acıkmazdık. Doğal üzüm pekmezi soğuk algınlığına karşı içilmelidir." dedi.

"ürünlerimizi hepsi doğal ürünlerdir"

Hanefi Yar

Doğal ürünlerin tüketilmesi konusunda tavsiyede bulunan şire pazarı esnafıdan Hanefi Yar, "Şire pazarındaki ürünlerimizin hepsi doğal ürünlerdir. Doğal üzüm pekmezimiz soğuk algınlığına karşı tüketilmelidir. Çocuklarımıza cips ve kola yerine doğal ürünlerimizi yedirelim. Bu mevsimde çocuklarımıza pekmez, pestil, kesme gibi doğa ürünlerden yedirelim ki soğuk algınlığına karşı koruyalım." ifadelerini kullandı.

"Ceplerimize kuru üzüm, pestil, sucuk koyarlardı"

Ali Rıza Özçakmak

Şire pazarı esnafıdan Ali Rıza Özçakmak, "Eskiden atalarımız kış geldiği zaman ceplerimize kuru üzüm, pestil, sucuk koyarlardı. Onlardan yediğimiz zaman ısınırdık ve sıcak tutardı. Şu anki nesil hep cips tarzı şeyler yiyorlar. İnsanlarımız bundan dolayı hastalık kapıyor. Hastalıktan uzak olmak için doğal ürünlerimiz olan kuru üzüm, pekmez, bal ve benzeri şeylerden yemelerini tavsiye ediyorum. Çocukların soğuk algınlığına karşı kışın bu ürünler iyi gelir. Depremden sonra insanlarımızın yüzde kırkı dışarıdadır. Onlardan ricamız  memleketlerine dönsünler. Onlar gelmediği vakit birileri onlardan geriye kalan boşluğu doldurduğu zaman demografik yapımız bozulur. Adıyaman'ı hep beraber  ayağa kaldırmak zorundayız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir