• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalılarından üç aylar mesajı: Eller semaya açılıp tövbe kapısı aşındırılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamasında tüm Müslümanların üç aylarını tebrik eden Çaplık, bu mübarek günlerin İslam ümmetine hayır ve bereket getirmesini, İslam âlemine yeni bir uyanışa, dirilişe vesile olmasını diledi.

Müslümanların üç ayları fırsat bilip günahların affı için Allah'a bol bol dua ve tövbe etmek gerektiğini belirten Çaplık, bu aylara mahsus kişisel ve ailevi programlarla herkesin hayatını bir düzene oturtması gerektiğini söyledi.

Özellikle mübarek üç aylarda Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için dualar edilip yapılan ayni ve nakdi yardımların bu aylarda arttırılması gerektiğine işaret eden Çaplık, boykota ise kararlı bir şekilde devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Üç aylarda ibadetlere verilen sevaplar kat kat fazladır"

Kendilerini mübarek üç aylara bir kez daha kavuşturduğu için Allah'a hamd ettiklerini belirten Çaplık, "Bir rahmet mevsimine tekrar kavuşurken, böyle mübarek günlere bizi ulaştıran Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Regaib Gecesi gibi mübarek bir gece ile başlayan üç aylar, Berat Kandili, Miraç Kandili ve Kadir Gecesi'ni içinde barındıran rahmet ayı olan Ramazan'la nihayete erecektir. O halde Allah'a koşun. (Zariyat 50) Müslümanlar için masivadan kaçış, maveraya yönelme zamanı olan üç aylarda, ibadetlere verilen sevaplar kat kat fazla olmaktadır." dedi.

"Dünyalıklar ile kirlenen gönül dünyamızı yeniden anlamlı hale getirmeliyiz"

Kalbin huzurunun ancak Allah'ı anmakla mümkün olabileceğine işaret eden Çaplık, "Dünyalıklar ile kirlenen gönül dünyamızı üç aylar ile birlikte zulümattan nura çıkış olarak görmeli ve çeşitli zikir ve virdler ile yeniden anlamlı hale getirmeliyiz. Çünkü Allah (Celle ve Celaluhu) 'Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı zikrederek huzura kavuşur. (R’ad 28)' buyurarak onu anmamızı istemekte ve asıl huzurun ve kalbimizin tatmin olmasının bu yolla olacağını buyurmaktadır." diye konuştu.

"Üç aylara mahsus kişisel ve ailevi programlarla hayatımız bir düzene oturtulmalıdır"

Regaib Kandili ve Recep Ayı ile başlayacak olan daha çok ibadet etme heyecanının, bu ibadetlerin hayatta daimî hale gelmesi için Allah'a dua edilmesi gerektiğini ifade eden Çaplık, şöyle devam etti:

"Üç aylara mahsus kişisel ve ailevi programlarla hayatımız bir düzene oturtulmalıdır. Miraç Kandili ile birlikte namazın ehemmiyeti bir kez daha hatırlanmalı, nafile oruçlarla nefis tezkiyesi yapılmalı, nefsin heva ve hevesi dizginlemeli ve eller semaya açılıp tövbe kapısı aşındırılmalıdır. 'Azık edinin; kuşkusuz azığın en hayırlısı takvâdır. (Bakara 197)"

"Günahlarımızın affı için bol bol dua ve tövbe etmeliyiz"

Berat Gecesi'ni içinde barındıran Şaban Ayı'yla ibadetlerin hız kazanması gerektiğini kaydeden Çaplık, "Ramazan'a takva azığını, ihlası kuşanmış olarak girmeliyiz. On bir ayın sultanı olan ve içinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan'da ihlas ve samimiyetle Allah'a yaklaşmalı ve günahlarımızın affı için bol bol dua ve tövbe etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Boykota kararlı bir şekilde devam edilmelidir"

Mübarek üç aylarda Filistinli Müslümanların da unutulmaması gerektiğini vurgulayan Çaplık, son olarak şunları söyledi:

"Filistin işgalinin gölgesinde girdiğimiz bu rahmet mevsiminde Filistin şehitlerine Allah’tan rahmet dilemeli, Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için dua edilmeli ve yapılan ayni ve nakdi yardımlar özellikle bu aylarda arttırılmalıdır. Bilinmelidir ki bu dönemde yapılan yardımlar diğer günlere nazaran daha faziletli olmaktadır. Siyonistlere ve siyonist destekçilerine beddua etmeli, boykota kararlı bir şekilde devam edilmelidir.

Bu münasebetle Müslümanların üç aylarını tebrik eder, bu mübarek günlerin İslam ümmetine hayır ve bereket getirmesi temennisiyle, İslam âlemine yeni bir uyanışa, dirilişe vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir