• DOLAR 34.115
  • EURO 38.055
  • ALTIN 2867.127
  • ...
İsmail Heniyye’den çağrı: MÜSLÜMAN DEVLETLER  GAZZE’YE SİLAH SAĞLASIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

HAMAS liderlerinden İsmail Heniyye, işgalci çeteyle devam eden çatışmalarda Müslüman devletleri kendilerine silah sağlamaya çağırdı. Heniyye, HAMAS’ın işgal rejimiyle savaşının "sadece Filistin halkının savaşı olmadığını" söyledi. Euronews’te geçen habere göre, Katar’ın başkenti Doha'da düzenlenen bir konferansta konuşan Heniyye, işgal rejiminin Gazze'de yaklaşık 100 gün süren savaşta, "hiçbir hedefine ulaşamadığını" kaydetti. Heniyye, "Dünya ülkelerinin işgale silah akıttığını görüyoruz. (Müslüman devletlerin) direnişi silahla destekleme zamanı geldi, çünkü bu sadece Filistin halkının savaşı değil." diye konuştu. İsmail Heniyye, HAMAS’ın 7 Ekim'de işgal rejimine yönelik operasyonlarının "Filistin davasını marjinalleştirme girişiminin ardından geldiğini" ifade etti. Heniyye, Tel Aviv'in sadece "tüm bu katliamları gerçekleştirdikten sonra kanlı, cani yüzünü tüm dünyaya göstermeyi başardığını" ifade etti.

Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza:

OPERASYONLARIMIZ KAMERALARLA

BELGELENEMEYECEK KADAR BÜYÜK

Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza, işgalci siyonist rejime yönelik operasyonlarının kameralarla belgelenemeyecek kadar büyük olduğunu belirterek, "Silahlarımızı almaya çalışanların ruhunu söküp alırız." dedi.

Gazze

Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza Aksa Tufanı harekatının 95. gününde videolu bir mesaj yayımladı. Han Yunus semalarında bir işgal istihbarat uçağını düşürmeyi başardıklarını belirten Ebu Hamza, buna dair yakında bir görüntülü belge sunacaklarını bildirdi. Mücahitlerin Han Yunus'taki savaş cephesinde bir binaya saklanan işgal kuvvetini yok ettiğini belirten Ebu Hamza, operasyon sahasında yaşananların "direniş kameralarının belgeleyemeyeceği kadar büyük" olduğunu vurguladı. Ebu Hamza, şunları kaydetti. "Savaş devam ettiği sürece Gazze Şeridi'ndeki yerleşimciler için geri dönüş ve istikrar olmayacak. Kim silahlarımızı almak isterse, biz de onun ruhunu söküp alırız. Savaş sonsuza kadar devam etse bile, düşmanın ilan ettiği 'direnişi ortadan kaldırma' hedefine ulaşılamayacaktır. Netanyahu, sahadaki direnişin, sonunda vereceği kararı kabul etmekten başka seçeneği kalmayacak." (İLKHA)

Ebu Ubeyde:

22'DEN FAZLA İŞGALCİYİ ÖLDÜRÜP

 42 ARACI İMHA ETTİK

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, son bir hafta içinde düzenledikleri operasyonda en az 22 işgalci askerin öldüğünü, onlarcasının yaralandığını, en az 42 işgal aracının da tamamen veya kısmen imha edildiğini bildirdi.

Gazze

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı harekatının 95. gününde işgal kayıplarına ilişkin Telegram kanalından yazılı bilgilendirmede bulundu. Ebu Ubeyde, şunları kaydetti: "Mücahitlerimiz son bir hafta içinde 42 askeri aracı tamamen veya kısmen imha etmeyi başardı. Mücahitlerimiz, 22 siyonist askeri sıfır mesafeden girdikleri çatışmada öldürdü. Ayrıca işgalci siyonist kuvvetlerin füzeler, anti-tahkimat ve anti-personel patlayıcılar ile makineli tüfekler ve keskin nişancı silahlarıyla hedef alındığı 52 farklı askeri operasyonda onlarca işgalci de öldürüldü ve yaralandı. Öte yandan siyonist kuvvetlerin bulunduğu bir ev ile 4 tünel girişi patlatılarak havaya uçuruldu. Gazze semalarında bir helikoptere karadan havaya füze atıldı. Mücahitlerimiz bir Hermes 900 keşif uçağını düşürürken bir Skylark uçağı ile iki insansız hava aracını ele geçirdi. Çatışmanın tüm cephelerindeki işgal karargahları, saha komuta odaları ve askeri yoğunlaşmalar havan topları ve kısa menzilli füzelerle bombalandı ve Tel Aviv ve çevresi yoğun bir füze bombardımanı tabi tutuldu." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir