• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin Valisi Akkoyun, "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Programda, Basın Cemiyetlerinin yöneticileri ve gazeteciler duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun yaptığı konuşmada, gazeteciliğin, vatandaşlarımızın haber alma ve doğru bilgilendirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirtti.

Gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Vali Akkoyun, "Yaşadığı yerde meydana gelen olaylardan haberdar olması vatandaşlarımız açısında çok önemlidir.  Bu anlamda siz değerli basın mensuplarımız, kamu kaynaklarının, kamu yatırımlarının vatandaşlarımıza aktarılması ve bilgilendirilmesi noktasında çok önemli görev yapıyorsunuz. Bizler, sizlerin aracılığı ile vatandaşlarımıza birçok kez ulaşıyoruz. Birçok kez sizlerin aracılığı ile önemli konuları biliyoruz, haberdar oluyoruz. Bu anlamda yaptığınız iş çok önemli, çok değerlidir. Hem kamu açısından önemli hem de vatandaşlarımızın bilgi sahibi olması, haberdar olması, meydana gelen olayları bilmesi anlamında da çok önemli görevler yürütüyorsunuz. Her birinizin nasıl fedakârlıkla çalıştığınızı biliyorum. Bu anlamda bizlere düşen sizlerin mevcut görevinizi, işinizi rahat bir şekilde yapabilmeniz için gerekli kolaylıkları sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

"Mardinliler şehrine sahip çıkıyor"

Mardin'in tarihi ve kültürel alt yapısı ile sadece Türkiye açısından değil dünyada da özel bir şehir olduğunu belirten Vali Akkoyun, tarihi ve kültürel zenginliği ile beraberinde ekonomik gelişmeyi ve turizmi de bugünümüze kadar olumlu bir şekilde getirdiğini kaydetti.

Mardinlilerin şehrin kültürel ve ekonomik yapısına sahip çıktığını aktaran Vali Akkoyun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mardinli hemşehrilerimiz, Mardinli kardeşlerimiz, büyüklerimiz, bu anlamda sağlam duruşlarını sergileyerek, gayret ve fedakârlıkla çalışarak, üreterek, tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmış, şehrin marka şehir olması noktasında çok büyük bir emek sarf etmişlerdir. Bugün Mardin, dünya çapında bilinen bir şehir olmuşsa bunun en büyük pay sahibi siz değerli hemşehrilerimizindir.  Devletimiz de bu çalışmaya, bu gayrete destek vererek ekonomik, sanayi, teknoloji, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda gerekli yatırımları hayata geçirmiştir. Siz değerli Mardinli hemşehrilerimizin daha huzurlu ve mutlu olması için gerekli yatırımı, gerekli gayreti ortaya koyuyoruz. Bu yatırımlar, bu güzel gelişmelerin vatandaşlarımızın bilgisi dâhilinde olması, vatandaşlarımızın bu süreçlere dâhil olmasını arzu ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın bu anlamdaki aidiyet duygusunu artırıyor."

"Şehrimizi birlikte yönetmeye talibiz"

Vali Akkoyun, göreve başladığı ilk gün yaptığı konuşmasına vurgu yaparak, Mardin'i, Mardinlilerle birlikte yönetmeye talip olduklarını kaydetti.

Vali Akkoyun, "Göreve başladığım ilk gün söylediğim gibi biz bu şehri inşallah birlikte yönetmeye talibiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK'larımız, basın mensuplarımız ve bizim çalışmamızın temel gayesi olan vatandaşlarımız ile birlikte bu şehri beraber yöneteceğiz. Sizlerin destekleri, vatandaşlarımızın destekleri, STK'ların destekleri ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın da destekleri ile daha güzel bir Mardin için gayret ediyoruz. Bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı her birinize ayrı ayır teşekkür ediyorum. Mardin'deki basın mensuplarımız her konuda, özellikle şehrin kimliği ve turizmini de sürekli düşünerek sorumluluk anlayışı ile hareket etmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. İnşallah 2024 yılı bizler için, ülkemiz için, şehrimiz için, gönül coğrafyamız için, başarılarla dolu huzurlu ve barış ortamı içerisinde güzel bir yıl olur. Bu anlamda Mardin’imiz için inşallah yatırımlarla dolu, güzel işlerle dolu, vatandaşlarımızın memnun olacağı faaliyetlerle dolu bir yıl olur. Hepimiz bu amaç için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bu vesileyle tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nice başarılara vesile olsun." ifadelerinde kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir