• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla İlke Haber Ajansı (İLKHA) Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eden Çiftçi, gazetecilik mesleğinin çok kıymetli, önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Gazetecilerin halk ile yetkililer arasında köprü görevi gördüğünü ifade eden Çiftçi, bu nedenle gazetecilerin ifa ettikleri görevi çok önemli gördüklerini kaydetti.

Esnafın her zaman yanlarında olduklarını, sorun ve sıkıntılarını yakından takip edip yetkili mercilere bunları ilettiklerini belirten Çiftçi, esnafın pandemiden bu yana çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

"Esnafımız çok zor durumda"

Enflasyon, pandemi, küresel ekonomik krizin esnafın adeta belini büktüğünü vurgulayan Çiftçi, "Esnafımız çok zor durumda. Büyük sıkıntı çekiyorlar. Esnafın çoğu kredilerle işini çevirmeye çalışıyor. Bu da sürdürülebilir bir şey değildir. Esnafın ayakta kalabilmesi ve işlerini sürdürebilmeleri için ciddi desteğe ihtiyaçları var." dedi.

"Ekonominin lokomotifi esnaflardır"

Pandemiden bu yana pek çok küçük esnafın kepenk kapattığına dikkat çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

"İş yeri açanlar kapatanlardan daha çoktur ama kapananlar azımsanmayacak kadar çoktur. Artık esnafımızın kepenk kapatmasını istemiyoruz. Esnafın desteğe ihtiyacı var. Hükümet destek verirse hem işsizlik azalır hem de istihdam çoğalır. Ekonominin lokomotifi esnaflar, tüccarlardır. Onlara destek olmazsa olmaz olmalıdır."

"Yüzde 300'e varan kira artış talepleri var"

Hükümetin esnafa faizsiz kredi desteği sunmasını talep eden Çiftçi, "Bu kredi geri ödemeli olsun. Böyle olursa esnaf rahatlar. Çünkü kira almış başını gidiyor. Esnaflar kira konusunda çok mustariptir. Yüzde 300'e varan kira artış talepleri var. Kira artışları, primler, elektrik parası bir yana, maliyetler bir yana… Bunun için hükümetten esnaflarımız için destek bekliyoruz. Bu olmazsa esnafımız kepenk kapatacak, ya da çalışanlarını azaltacak. Faizsiz destek, sigorta primi indirimi, elektrik indirimi ve vergi indirimini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)