• DOLAR 32.443
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2384.087
  • ...
Tarihte bugün: 10 Ocak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1863: Dünyanın ilk metrosu olan Londra metrosunun Metropolitan adı verilen ilk hattı açıldı.

1919: İngilizler Bağdat'ı işgal etti.

1920: Milletler Cemiyeti kuruldu. ABD, Cemiyete katılmadı.

1945: Anayasa dilinde yeni Türkçe kelimelerin kullanılması kabul edildi. Yeni rejim Osmanlı devletinin son bir asrına damga vuran anayasacılık deneyimini bir tarafa attı. Ceza kanunlarını, ticaret kanunlarını, sözde medeni hukuk dedikleri aile hukukunu Batı’dan aldı.

1947: Demokrat Partinin 1. Kongresi'nde ''Hürriyet Misakı'' kabul edildi.

1984: Kürtaj yasal hale geldi.  Bizim Cahiliyye Düzeninin kız çocuklarının diri diri gömülmelerini meşru hale getirmesini kanıksayamadığımız gibi gelecekteki insanlar da halihazırdaki dünya düzeninin Kürtaj Cinayetini meşru kabul etmesine anlam veremeyeceklerdir.

1987: Adana’da Cumhurbaşkanı Evren'in de katıldığı Rektörler düzeyindeki toplantıda, başörtünün kesinlikle yasaklanmasına dair karar alındı.

2006: İran'ın nükleer programı uluslararası krize yol açtı. Tahran atom bombası sahibi olmak istediği iddialarını reddederken, nükleer programının sivil olduğunu ve programını geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.

2012: Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, Kenan Evren ile emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın "şüpheli" olarak yer aldığı iddianameyi kabul etti.

2013: Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Filistin’deki uzlaşı zemini için el fetih lideri Mahmud Abbas ve Halid Meşal ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmede Filistin sorununun çözümü ve bölünmüşlüğün aşılması konuları ele alındı.

2018: Fransa'da bir Belediye Başkanı, okul kantinlerinde, içinde 'domuz eti bulunan' menüleri zorunlu hale getirdi. Uygulama tepki çekti.

2020: ABD temsilciler Meclisi’nden Trump'ın askeri yetkilerine sınırlama getirildi. Vietnam savaşı'ndan ders alınarak kabul edilen 1973 tarihli savaş yetki yasası, ABD başkanlarının büyük çaplı çatışmalara girmelerini engellemeyi amaçlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir