• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Marmaris`te korkutan orman yangını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 saat 23.00 sıralarında Yeni Datça yolu Cami Avlu Mahallesi yakınlarındaki dağlık arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.
 
Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar, Marmaris Orman İşletme Müdürüğü ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye 10 arazöz, 1 dozer, 3 su tankı aracı, İlçe ve beldelerden gelen 10 itfaiye ekibi ile 60 orman işçisi sevk edildi. Sarp bir noktada olan alevlere ekipler, müdahaleye başladı.
 
Yaklaşık 30 dakika içinde kontrol altına alınarak söndürülen yangında 2 dönüm kızılçam ağıcının zarar gördüğü belirtildi. Yangının çıkış nedenin araştırıldığı, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ZARAR GÖREN ALANIN BİR HEKTAR OLDUĞU AÇIKLANDI
Muğla`nın Marmaris İlçesi`nde, ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili olay yerine gelerek incelemede bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, "Tespitlerimize göre 1 hektarlık alan tahrip olmuş. Yangın yerinde havai fişek parçaları bulundu. Araştırmalarımız sürüyor" dedi.

BİR KİŞİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ
Polisin araştırmaları sonucu bölgedeki bir evin balkonundan havai fişek atıldığının tespit edildiği kaydedildi. Olayla ilgili Selahattin İ. (25) ve Umut Ç. (27) gözaltına alındı. Umut Ç. sözlü ifadesinde, "Beraber balkonda oturuyorduk. Haftasonu İstanbul`a maça gitmiştim. Yanında havai fişekler kalmıştı. Fişekleri ben attım" dediği öğrenildi.
 
Yapılan kontrolde ev sahibi İ.Ş.`nin 1.38, arkadaşı U.Ç.`nin 1.18 promil alkollü olduğunun belirlendiği bildirildi.

Görgü tanığı iki turistin, iddiaya göre, Selahattin İ.`nin balkonda mangal yaparken havai fişek attığını, bu fişeklerin ormanlık alana gittiği gördüklerini söylediği öğrenildi.
 
Selahattin İ.`nin oturduğu binanın önündeki çöp konteynırlarında ise havai fişek kartuşlarının bulunduğu açıklandı. Selahattin İ. ve Umut Ç. ifadesi alınmak üzere Çarşı Polis merkezine götürüldü.
Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir