• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kitap sevgisini yolculara aşılamak için aracına kitaplık koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahalleler arası yolcu taşımacılığı yapan Doğan Gül, müşterilerine kitap sevgisini aşılamak amacıyla aracını gezici bir kütüphaneye çevirdi.

Beyüzümü (Şahbağı) Mahallesi’nde yolcu taşıyan 20 yıllık minibüs şoförü Doğan Gül, örnek bir çalışmaya imza attı. Müşterilerinin yolculuk sırasında zamanlarını akıllı telefonlarda, sosyal medyada geçirdiklerine dikkat çeken Gül, aracında oluşturduğu mini kitaplıkla yolculara kitap sevgisini aşılamayı hedefliyor.

Minibüsün giriş kapısına küçük bir kitaplık kuran Gül, yolcuların kitap okumasını sağlıyor.

"Okumaya teşvik amaçlı böyle bir kampanya da yürütüyorum"

Doğan Gül

Kitaplara olan ilgisinden dolayı böyle bir çalışma yaptığını belirten minibüs şoförü Doğan Gül, "Bu proje yaklaşık 2 yıl önce başladı. Uygulamadaki amacım insanlara kitapları biraz daha sevdirmek, insanların kitap okumasını sağlamak. Gençlerimiz, yetişkinlerimiz telefonla sosyal medyada vakitlerini geçiriyorlar. Bunu bir nebze de olsa azaltmak amacıyla böyle bir projeye başladık. Genelde yolcular iyi karşılıyor. Ayaktayız nasıl okuyacağız gibisinden tepkiler de alıyorum. Ben de onlara cevaben ayakta telefona bakmakla aynı şey diyorum. Ama genelde takdirle karşılıyorlar. Temennimiz diğer araçlarda da olması. Kitapları da imkanlar dâhilinde sağ olsun arkadaşlarımızda bu konuda bize yardımcı oluyor. Evde okumadıkları fazla kitap varsa bize getiriyorlar. Biz de okuyan arkadaşlara geri getirme şartıyla kitapları veriyoruz, okuduktan sonra geri getiriyorlar. Hatta espri olsun diye bazılarına 'kitabı bitirip bana özetini çıkarırsan birkaç gün seni bedava götüreceğim' diyorum. Okumaya teşvik amaçlı böyle bir kampanya da yürütüyorum bazen." dedi.

"Bu konuda valimizden de destek bekliyoruz"

Bu uygulamanın diğer araçlarda da yaygınlaşması için Van Valisi Ozan Balcı’ya seslenen Gül, "Kitap Van Projesi de var. Vali Bey’in kitaplara olan ilgisini de biliyoruz. Bu konuda valimizden de destek bekliyoruz. Bu uygulamanın yaygınlaşması için minibüsçülere kitap desteği verilirse çok memnun oluruz." ifadelerini kullandı.

"Telefonla konuşup milleti rahatsız etmektense kitap okumayı tercih ederim"

Vedat Uzun

Daha önce böyle bir araç görmediğini söyleyen yolcu Vedat Uzun, "Çok mantıklı ve çok iyi bir uygulama. Arabaya binip telefonla konuşup milleti rahatsız etmektense kitap okumayı tercih ederim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Şoför arkadaşımıza da teşekkür ederiz bu uygulamayı hayata geçirdiği için. Diğer araçlarda da yayılırsa çok mutlu oluruz." diye konuştu.

"Telefonla uğraşmaktansa kitap okumayı tercih ediyorum"

Eylül Duman

Bu uygulamanın diğer araçlarda da yaygınlaşması gerektiğini dile getiren yolcu Eylül Duman da; "İlk defa karşılaşıyorum, çok beğendim. Gelip telefonla uğraşmaktansa kitap okumayı tercih ediyorum. Diğer sürücülerin de araçlarında bunu uygulamasını öneriyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir