• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa İş-Kur 5 bin kişi istihdam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa'da toplum yararına programlar kapsamında toplam 5 bin kişi İş Kur tarafından 9 ay boyunca asgari ücret artı sigorta karşılığında istihdam edilecek. İş sahibi olacak söz konusu 5 bin kişi, toplum yararına çalışma süresince, başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında toplum yararına işlerde çalışacak.

 

Projeye başvuruların 24 Eylül-01 Ekim 2013 tarihleri arasında olacağını belirten Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Necdet Karasevda, başvuruların şahsen, Şanlıurfa İŞKUR merkez binası, Siverek ve Viranşehir İş-Kur hizmet merkezleri ile kente bağlı ilçelerin kaymakamlık bürolarında görevli personeller tarafından alınacağını, aynı zamanda İş-Kur'un resmi sitesinden online olarak yapılabileceğini belirtti.

 

Kurum yetkililerinden alınan bilgilere göre, TYP'ye başvuracak katılımcıların, kurumun o yöredeki İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç), emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları, kamudan herhangi bir ad altında maaş ve benzeri gelirlerinin olmaması ve TYP'den yararlanılmaya başlandığında Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir sosyal yardım almamaları gerekmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuracak adayların 35-65 yaş aralığında, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların ise 19-65 yaş aralığında olması gerekmektedir.

 

Başvuruların bitimiyle projeye başvuran adayların istihdamında kura yöntemi uygulanacak olup, kuralar belirlenen tarihlerde il ve ilçelerde çekilecektir. Kuraların yeri ve zamanı başvurular sırasında veya başvuru bitiminden sonra İş-Kur il merkezi ve ilçe hizmet merkezlerinden öğrenilebilecektir. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir