• DOLAR 32.389
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2394.121
  • ...
Adıyaman Müftüsü Haliloğlu: Recep ve Şaban ayları Ramazan için bir hazırlık mahiyetindedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şuhur-u selase de olarak bilinen mübarek üç ayların fırsat ayları olarak değerlendirilmesi ve en büyük manevi kârların elde edilerek geçirilmesi gerektiğini dile getiren Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu, üç aylardaki gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"Günahlardan arınma zamanıdır"

Üç ayların Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve her anının değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Haliloğlu, "Müslümanlar olarak medeniyetimizde Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ayrı bir önemi vardır. Ramazan ayı ibadet, bereket, mağfiret her tür güzelliği barındıran bir aydır. Recep ve Şaban ayları da Ramazan için bir hazırlık mahiyetindedir. İnsan ruh ve bedenden meydana gelen bir varlıktır. İdeal bir Müslüman esas itibariyle maddesiyle manasını, dünyasıyla ahiretini, ruhu ile bedenini dengede tutandır. Bu mübarek üç aylarda idrak edeceğimiz Regaib Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili son derece önemlidir. Bunlar bir manada diğer zamanlardan çoğu zaman maddiyatımız lehine seyreden, dünyamız lehine seyreden hayatımızın ibresinin dengesini kurabilmemiz için bize verilen fırsat, bir uyardır. Ramazan ayı öncesi bir toparlanmadır. Böylece tövbe, günahlardan arınma zamanıdır." dedi.

"Üç aylar manevi mevsimlerdir"

Manevi mevsimler olan üç aylarda Ramazan'a en güzel şekilde hazırlanılması gerektiğini ifade eden Haliloğlu, "Pek çok mükafatı olacağını Kur'an-ı Kerim'de bildirilen bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içinde barındıran Ramazan ayı  öncesinde manevi şarj olmamız için bir manada fırsat ayı olan Recep ve Şaban ayları Ramazan için hazırlıktır. Kendimizi toparlama, dünya ahiret dengemizi sağlıklı bir şekilde kurabilme, dünyanın değerini, ahiretin değerini anlayabilmektir. Geçmişi sorgulayıp geleceğimizi güzel bir şekilde planlayabilmemiz için bize sunulan fırsat zamanlarıdır. Manevi mevsimlerdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir