• DOLAR 32.362
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2382.779
  • ...
BAB-GED Başkanı Demir: Gazze'de gazeteciler bilinçli şekilde hedef alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamasında gazetecilerin bir toplumun gözü, kulağı ve dili olduğunu belirten Demir, gece gündüz demeden çalışan gazetecilerin büyük bir özveriyle toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adadığını söyledi.

Gazetecilerin görevini yaparken basın meslek ilkelerine ve basın ahlakına uygun hareket ettiğini ifade eden Demir, ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunduğuna vurgu yaptı.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliam ve soykırıma değinen Demir, "İsrail Gazze halkına karşı çıldırmış bir şekilde bilinçli olarak hiçbir kutsal ve kırmızı çizgisi olmadan devlet terörü uyguluyor. Bilinçli ve planlı bir şekilde sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 23 bin sivil katletti. Gazze’de yaşanan katliamlar ve soykırımın dünya kamuoyuna yansımasın diye gazetecileri bilerek katlediyor." dedi.

"Gazze'deki gazetecilere sahip çıkılmalı"

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi ve Filistinli Gazeteciler Sendikasının Gazze'de 109 gazetecinin katledildiğini ve 43 gazetecinin de alıkonulduğunu açıkladığını aktaran Demir, şöyle devam etti:

"Tabi bu sayılar sürekli artıyor. En acısı da gazeteciler 'haber geçmeyin' diye tehdit edilip aileleriyle birlikte katlediliyor. Gazze’deki meslektaşlarımız hayatları pahasına mesleklerini yapıyorlar. Tüm gazeteciler Gazze’deki meslektaşlarımıza destek olmalı ve sahip çıkmalıdır. Meslektaşlarımızın acısını paylaşıyor ve bu vahşetten dolayı 10 Ocak’ı buruk olarak geçiriyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir