• DOLAR 32.452
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2387.41
  • ...
Afganistan Başbakan Yardımcısı Hanefi: Eğitimde modern çalışmalara karşı değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabil'de düzenlenen çalıştayda konuşan Afganistan İslam Emirliği İdari İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdusselam Hanefi, ülkedeki öğrencilerin İslam ve milli birlik ruhuyla eğitilmeleri gerektiğini vurgulayarak, İslam Emirliği'nin modern eğitime karşı olmadığını kaydetti.

Hanefi, "Afgan çocuklarının eğitimi bize emanet. Bu bizim için büyük bir sorumluluktur. Afganistan çocukları İslam ruhuyla, milli birlik ruhuyla eğitilmeli, İslam düşüncesiyle eğitilmeliler. Biz modern çalışmalara karşı değiliz. Modern çalışmalar, tüm öğrencilerin öğrenmesi gereken, günümüzün gerekliliklerinden biridir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Hanefi, "Allah'ın izniyle Afganistan'ın eğitim müfredatını, İslam ruhuna sahip öğrencilerin günün her türlü bilgisine sahip olacakları, bilim ve teknoloji bilgisine sahip olacakları şekilde yapmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Ülkenin Eğitim Bakanı Habibullah Ağa ise, geçmişte yaşanan acı tecrübelere dikkat çekerek, yönetimin din alimlerinin hakkı olduğunu ve geçmişte bu hakkın başkaları tarafından gasp edildiğini söyledi.

Çalıştayda bir konuşma gerçekleştiren Bakan Ağa, din alimlerinin artık haklarını güvence altına aldıklarını, ihmalkarlık yapmaları halinde ellerinde bulunan nimeti kaybedeceklerinin altını çizdi.

Afganistan Eğitim Bakanı Habibullah Ağa

Bakan Ağa, "Yönetmek din alimlerinin hakkıdır. Geçmişte alimlerin hakları başkaları tarafından gasp edilmişti, artık alimler bu haklarını geri aldılar. Alimler büyük bir sınavla karşı karşıyadır. Allah esirgesin, eğer bu sorumluluğu yerine getirirken ihmalkâr davranırsak, Allah bu nimeti bizden alır." şeklinde konuşarak alimlerin üstlenmesi gereken role dikkat çekti.

Eğitim Bakanı Ağa, önceki hükümet döneminde, 20 yıl boyunca dini ve modern çalışmalara yeterince ilgi gösterilmediğini belirtti.

"Eğitim merkezlerimizde eğitim kalitesi çok düşük. Neden düşük? Çünkü pek ilgi görmedi." diyen Bakan Habibullah Ağa, önceki rejim döneminde sadece dini ilimler alanının değil, modern ilimler alanının da önemsendiğini kaydetti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir