• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Bingöl'de kentsel dönüşüme tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İnönü Mahallesi sakinleri, Kentsel Dönüşüm alanında hala yıkılmayan evleri yıkmak için gelen yıkım ekipleri ve iş makinelerine tepki gösterdi.

 

Kentsel yıkıma müsaade etmeyen kimi hak sahipleri, hala evlerde eşyalarının bulunduğunu belirterek, ekiplerden mahkemenin yıkım kararını istedi. Belediye ekipleri yıkım kararına dair belge gösteremeyince hak sahipleri de yıkıma müsaade etmedi.

 

Yıkımın yasal olmadığını ifade eden Abdulhakim Burulday, "Belediye elinde herhangi bir yıkım kararı olmadan yıkım memurlarını ve güvenlik güçlerini evlerimizin önüne yığıp evlerimizi yıkmaya çalışıyor. Biz hakkımızı alamadığımız için evlerimizin yıkılmasına karşıyız. Mahkeme kararı olmadan gelip elektrik ve sularımızı kestiler. Kendi hakkını alamayan insanlar var. Zorla evlerimizi yıkmaya çalışıyorlar biz kesinlikle buna müsaade etmeyiz" dedi.

 

"Yatırılan bedeli almayıp evinin yıkılmasına razı olmayan onlarca hane var"
Belediyeden mahkeme kararı beklediklerini belirten Burulday, "2 katlılarda evini vermeyen yaklaşık 120 hane var. 2 katlı evlerin sahipleri baskı ile evlerinden çıkarıldı. Bunların çoğu razı değildi bu projeye. Şuan Belediyenin yatırdığı bedeli almayıp evinin yıkılmasına razı olmayan onlarca hane var. Mahkeme kararı olmadan evlerimizin yıkılmasına müsaade etmeyiz. Belediyeden yıkım için gelen ekiplere yıkım kararı olup olmadığını soruyoruz hiçbir belge gösteremiyorlar. Yıkım için gelen ekipler, ellerinde herhangi bir karar olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Biz hakkımızı alana kadar direneceğiz." ifadelerini kullandı.

 

"Türkiye'nin her yerinde yapılan kira yardımı Bingöl'de yapılmadı"
Belediyenin hak sahiplerini muhatap almadığını ileri süren Burulday, "Belediye başkanı hak sahiplerini hiçbir zaman dikkate almadı. Hak sahiplerini bir gün olsun dinlemedi. Defalarca Başkan ile görüşmek istedik ancak görüştürmediler. Belediye Kentsel Dönüşüm adı altında hak sahiplerini çeşitli vaatlerle kandırdı. 120 m2 dediği evler 90 m2 çıktı. Türkiye'nin her yerinde yapılan kira yardımı Bingöl'de yapılmadı." diye konuştu.

 

Kentsel Dönüşüm kapsamında TOKİ'nin yaptığı binaların ruhsatının olmadığını öne süren hak sahipleri, bölgenin hala imara açılmadığını ve dolayısı ile kanunsuz yapı yapıldığını iddia ettiler. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir