• DOLAR 32.569
  • EURO 35.291
  • ALTIN 2470.083
  • ...
İşgal rejimi Kudüs'te iki yeni yasadışı yerleşim projesini onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal belediyesi, "Silikon Vadisi" olarak isimlendirdiği yasadışı yerleşim planını onayladığını duyurdu. Planla aynı zamanda Kudüs'ün kuzeydoğusunda bir çöplük kurulması isteniyor.

Filistin medyasına göre yasadışı "Silikon Vadisi" yerleşim projesi, Vadi el-Cuz Yolu ve Osman bin Affan Caddesi boyunca uzanıyor. Projeyle Vadi el-Cuz'daki Kudüs Sanayi Bölgesi'ndeki ticari ve endüstriyel mağazaların kalıntıları üzerine 8 ila 14 kat arasında değişen binalar inşa edilmesi planlanıyor.

Plan, Vadi el-Cuz Yolu'nun batısında, Zunnurin Caddesi'nin doğusu ve güneyinde, Osman bin Affan Caddesi'nin kuzeyinde yer alıyor.

Bu planın, yüksek teknolojili binalara yönelik sınıflandırması nedeniyle Filistin topraklarındaki konut projelerini sınırladığı çünkü Kudüslülerin Kudüs'teki arazilerinin yalnızca yüzde 10'u üzerinde inşaat yapmasına izin verildiği belirtildi.

Kudüs'teki işgal belediyesi yine, işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda on binlerce Kudüslünün ikamet ettiği İsaviye, Anata ve Ras Şehade yakınlarındaki bir vadide 109 dönümlük alana çöp depolama alanı kurulmasına da onay verdi.

Plan, 2012 yılında işgal belediyesinin aynı yerde 520 dönümlük alana çöp depolama alanı kurmayı planlamasıyla başladı ancak Kudüs halkı bu çöp depolama alanının kurulmasına karşı tam on yıl boyunca yasal olarak mücadele etti.

Bu planın uygulanması için işgalcilerin 70 konut ve ticari tesisi yıkmasının ardından, depolama sahası 350 bin metreküplük bir alana sahip olacak ve Kudüslülerin özel arazilerine çevresel zarar verecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir