• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Maarif Vakfı uluslararası okul öncesi programını ve kullanacağı kitapları tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukların kişisel ve akademik gelişimleri ve gelecekleri açısından “Altın Yıllar” olarak görülen, okul öncesi için erdemli İnsan öğrenen profilini merkeze alan IM-Maarif Okul öncesi programı kitap ve materyalleri kamuoyuna tanıtıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Maarif Yönetimi, Üniversite Rektörleri, Milli Eğitim Müdürleri, programın hazırlanmasına katkı sunan akademisyenler, öğretmenler ve eğitimcilerin katıldığı tanıtım toplantısı, Vakfın Üsküdar’daki merkezinde yapıldı.

"Programımızın kısa süre içerisinde uluslararası eğitim alanındaki her kuruma ilham kaynağı olacağını düşünüyorum"

Türkiye Maarif Vakfı'nın Türkiye'nin eğitimde yurtdışına açılan kapısı olduğunu belirten Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, "Dünyanın farklı coğrafyalarında hizmet veren uluslararası eğitim ağı olarak bir taraftan uluslararası eğitimde yaşanan gelişmeleri yakından takip ederken, diğer taraftan her ülkenin kendine özgü eğitim içeriklerini de anlamaya, öğrenmeye gayret ediyoruz. Türkiye'nin eğitim alanındaki birikimini hem zenginleştirmek hem de paylaşmak amacıyla kurulan vakfımızın faaliyetleri, sadece yurtdışındaki okullarımızla sınırlı değildir. Eğitimde kalite odaklı sürdürülebilirliğe önem veren Vakfımız, 52 ülkede edindiğimiz eğitim tecrübesi ve Türkiye’nin eğitim birikiminin özgün bir sentezi olan Uluslararası Maarif Programını geliştirmektedir. Kısa adı IM olan Uluslararası Maarif Programı, çeşitli ülkelerde uygulamaya başlanmıştır. Programımızın kısa süre içerisinde sadece Maarif Okullarında değil, uluslararası eğitim alanındaki her kuruma ilham kaynağı olacağını düşünüyorum." dedi.

"Programımız, erdemli insan yetiştirmeyi hedefleyen programlar bütünüdür"

IM Eğitim Modeli'nin ilmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak erdemli insan yetiştirmeyi hedefleyen programlar bütünü olduğunu dile getiren Akgün, "IM Eğitim Programları, geçmişleri, yetenekleri ve özellikleri fark etmeksizin tüm öğrencilerin kaliteli eğitime eşit erişimlerini ve öğrenme ortamında kendilerini değerli ve desteklenmiş hissetmelerini sağlayan uygulamaları içermektedir. IM Programlarının ilk basamağı olan IM Maarif Okul Öncesi Eğitim Programı, alanda uzman akademisyenler ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirilen 2 yıllık bir çalışmanın ardından 2022 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunulmuştur. Talim Terbiye Kurulu tarafından uygun mütalaa görüşü verilen program, farklı ülkelerde bulunan Maarif Okullarında pilot olarak uygulanmaya başlanmıştır. 2023 yılı itibarıyla IM Okul Öncesi Programı, 8 ülkede eğitim bakanlıklarının resmi onayı ile uygulanmakta olup diğer ülkelerde resmi başvuru süreçleri ve uygulamalar devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Koordinatörü Şule Toyran, katılımcılara program hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toyran, Türkiye Maarif Vakfı'nın; Okul Öncesi Koordinatörlüğü bünyesinde uzman akademisyenlerin ve eğitimcilerin katkılarıyla 2 yıldan beri sürdürülen çalışma sonunda hazırlanan Uluslararası Maarif (IM) Okul Öncesi Programı ve 30 farklı okul öncesi kitapile eğitim materyallerinin tanıtımını gerçekleştirdi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir