• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Açar: Şanlıurfa'da diğer büyükşehirlerin yarısından az şehir plancısı çalışmakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Şanlıurfa İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde 4 şehir plancısının "esas işi yapan teknik personel işçi statüsünde çalıştırılamaz" denmesine ve düzeltilmesi söylenmesine rağmen "beden işçisi ile aynı ücret ve hukuki statüde çalıştırılmaya devam edildiğini aktardı.

Açar, Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere defaatle bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini ilettiklerini ama herhangi bir adım atılmadığını belirtti.

Açar yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde diğer büyükşehirlerin oransal olarak yarısından az şehir plancısı çalışmaktadır; şöyle ki diğer Büyükşehirlerde minimum 100 bin nüfusa 1 Şehir Plancısı istihdam ediliyorken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde bu sayı 250 bin nüfusa 1 Şehir Plancısı olarak ortaya çıkmaktadır. Ayrıca esas işi yapan şehir plancısı 4 meslektaşımız Sayıştay raporlarında (2019 ve 2023 yıllarında ki 2 ayrı raporda) ‘esas işi yapan teknik personel işçi statüsünde çalıştırılamaz’ denmesine ve düzeltilmesi söylenmesine rağmen ‘beden işçisi’ (bekçi, temizlikçi, çaycı, güvenlikçi) ile aynı ücret ve hukuki statüde çalıştırılmaya devam ediliyor. Bu durum Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin bilime, tekniğe, şehirciliğe ve emeğe verdiği değerinde göstergesidir. Teknik personeline Sayıştay raporlarına rağmen yaşanabilir şartlar sunmayan bir belediyeden hemşerilerimize aynı hassasiyetle yaklaşmasını beklemek hata olacaktır." dedi.

Meslek onurunu ve üye haklarını korumak amacıyla mücadele ettiklerini söyleyen Açar, "Daha önce başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere defaatle bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini iletmemize rağmen herhangi bir adım atılmamıştır. Bu hafta içinde ilgili sendikalar ve söz konusu teknik personel arasında imzalanacak 3 yıllık sözleşmede bu arkadaşlarımızın hak ve emeklerinin ödenmesi, teknik personele gerekli önem ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini tekrar vurguluyoruz. Bugüne kadar halkımız ve şehrimiz için verdiğimiz mücadeleler gibi, meslek odası olmanın gerekliliği olarak ‘Meslek onurunu ve üye haklarını korumak’ amacıyla bugünde bu meslektaşlarımız için mücadele vermeye hazırız." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir