• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Marmara Denizi'nde kaçak avcılara ceza yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre; Sahil Güvenlik ekipleri, gece görüş dürbünü ve termal kamera ile yaptıkları denetimde, seyir fenerleri yanmayan bir teknenin yasak alanda trol ağı ile avcılık yaptığını tespit etti. 

Ekipler, tekneye müdahale etmek için harekete geçmeye hazırlanırken tekne sahipleri, durumun fark edildiğini anlayınca trol ağını denize bırakarak kaçmaya başladı. Sahil Güvenlik ekipleri, bölgede bulunan bir başka tekne ile işbirliği yaparak kaçan tekneyi zorla durdurdu ve denetim uyguladı.

Yapılan denetimde; yasak alanda ruhsatsız olarak trol avcılığı yaptığı belirlenen tekne sahibi dahil 5 kişiy​e​​ toplam 629 bin 924 TL idari para cezası uygulandı.

Söz konusu tekne; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından mülkiyeti kamuya geçirilmesi kararı alınarak yediemin limanına teslim edildi.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İl Tarım Müdürlüğü ve İBB Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmada, denize bırakılan trol ağı, 2 adet trol kapısı ve halatlar da Mavi Deniz teknesi ile yaklaşık 100 metre derinlikten çıkarıldı.  Çıkarılan malzemeler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı alınarak yediemin limanına teslim edildi.​ (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir