• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BM: Dünyadaki her 5 aç insandan 4'ü şu anda Gazze'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Gıda Programı'nın Baş Ekonomisti Arif Hüseyin, ABD'li New Yorker dergisine Gazze'de yaşanan drama ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze'de neredeyse 2,2 milyon insan nüfusunun bir gıda güvenliği krizi hatta daha kötüsünü yaşadığını belirten Hüseyin, "Gazze'deki durum devam ederse veya kötüleşirse, çok yakında, önümüzdeki altı ay içinde, tam bir kıtlık görebiliriz." dedi.

Son 20 yıldır BM'deki görevleri boyunca her türlü çatışma ve krizle karşılaştığını ifade eden Hüseyin, "Benim için Gazze'deki durum, öncelikle boyutu, ikincisi yoğunluğu ve üçüncüsü gerçekleşme hızı nedeniyle benzeri görülmemiş bir durum. Hayatım boyunca hiç böyle bir şey görmedim." ifadelerini kullandı.

Hüseyin, "Küresel olarak baktığınızda, dünyanın her yerinde şu anda 129 bin civarında insan felaket türünden açlık yaşıyor, Gazze'de ise bu durumda 577 bin kişi var. Kıtlık ya da felaket boyutunda bir açlıktan mustarip olanların yüzde 80'i, yani her 5 kişiden 4'ü şu anda Gazze'de. Bu durum, aynı zamanda Gazze'yi benzeri görülmemiş bir insani kriz haline getiriyor." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir