• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Memura seyyanen zam olacak mı? Zamlı memur maaşı listesi! Memur maaşları nasıl hesaplanacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memurlara Temmuz ayında uygulanan 8.077 TL'lik seyyanen zamın devam edip etmeyeceği ve nasıl hesaplanacağı konusunda tartışmalar sürerken, Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, detayları yazdı..

Temmuz ayında maaş zamları yapılırken genel uygulamanın dışına çıkılarak tüm memurlara 8.077 TL seyyanen zam yapıldı.

Açıklamalara göre, seyyanen zammın devam edeceği ve memurların ocak ayında alacakları maaşların nasıl hesaplanacağı belirlendi. Seyyanen zam düzenlemesi, kamu görevlilerinin özlük haklarına ilişkin kanuna ek madde eklenerek yapıldı. Bu kapsamda, her ay belirli bir tutarda ilave ödeme yapılması öngörülmekte.

Temmuz ayındaki maaş katsayısına göre seyyanen zam tutarı brüt 8.139 TL'ye karşılık geliyor. Bu tutardan 62 TL damga vergisi kesildikten sonra net 8.077 TL ödeniyor. Ocak ayından itibaren ise seyyanen zam tutarı brüt 12.147 TL'ye çıkacak, bundan 92 TL damga vergisi kesilecek ve net olarak 12.055 TL olarak ödenecek.

Memurların ocak ayında alacakları maaşlar hesaplanırken, ana maaşları yüzde 49.25 oranında artırılacak. Artırılan bu tutarlara 12.055 TL ilave edilecek. Emekli oluncaya kadar her 6 ayda bir artırılan seyyanen zammın, emekli aylıklarına yansıtılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir