• DOLAR 34.292
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2919.634
  • ...
Bakanlar barış için keklik uçurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeni Hasankeyf`i ziyaret ederek fidan dikti ve barış için keklik uçurdu.

Yeni Hasankeyf`te incelemelerde bulunmak üzere gelen Bakanlara, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusan, Rektör Abdusselam Uluçam ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Yeni Hasankeyf yerleşkesine gelen bakanlar, davul turna eşliğinde karşılandı. Çekilen halaylara Bakanlar da eşlik ederek halay çekti. 

Hasankeyf`e gelen Bakanlar, ilk defa güvercin yerine keklik uçurdu. Daha önce herkes güvercin uçururken bakanlar ise barış için ilk defa keklik uçurarak doğaya saldılar.

Yeni Hasankeyf`te fidan dikerek ağalandırma çalışması başlatan bakanlar, bunun için yeşilliğin kekliksiz olamayacağını söylemesiyle her beraber doğaya 30`a yakın keklik saldılar.

Keklik salma sırasından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni Hasankeyf`te ektikleri fidanların hayırlı olması temennisinde bulunarak salıverilen kekliklerin barışa vesile olması temennisinde bulundu.
(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir