• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde dört öğrenci kulübü öncülüğünde yüzlerce öğrenci Gazze için yürüdü.

Ellerinde siyonistlerin zulmünü gösteren ve Gazze'ye destek pankartı açan öğrenciler, Osmanbey Kampüsünde El Battani Kütüphanesinden Merkezi Yemekhaneye kadar yürüdü.

"SAYSTOP Yürüyüşü" diye adlandırılan yürüyüşün ardından Yasin Demir tarafından basın açıklaması okundu.

"Üstlerine düşen bombalarla acımasızca katlediliyorlar"

Yasin Demir

Demir, Harran üniversitesi öğrencileri olarak tarihin en büyük kara lekesi en büyük insanlık suçu için itirazımızı duyurmak, sessizliğe asla bürünmeyeceklerini göstermek için toplandıklarını ifade ederek, "Okul okuması gereken çağdaki gençlerin, sokaklarda oyunlar oynaması gereken çocukların ve onlara bir gelecek hazırlamak için çırpınan babaların, yaşanılabilir bir dünya hayalleri kuran annelerin olduğu bir ülke olması gerekirken maalesef üstlerine düşen bombalarla acımasızca katlediliyorlar. Savaşın bile kanunları adaleti olduğu dünyada yaşadığımız için utanacak savaş ihlalleriyle karşı karşıya kaldık." dedi.

"Vicdan yitirmiş bir saldırı görüyoruz"

Tüm dünyaya utanç verecek hale gelen siyonist rejimi kınayan Demir, "Savaş demek istemiyorum kuralsızca saldırılar altında savunmasız kalan çocukların ve annelerin inançlı duruşuna karşı mücadelenin korkusu içerisinde vicdan yitirmiş bir saldırı görüyoruz. Filistin halkının özgürlüğü her insanın olduğu gibi yaşam hakları ve işgal edilmiş toprakları karşısında seyirci kalamayacağımızı belirtiyor hak ve adaletin yanında varlığı tüm dünyaya utanç verecek hale gelen katil israili kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra Gazze'deki soykırımı temsil eden sergiyi ziyaret etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir