• DOLAR 34.301
  • EURO 37.503
  • ALTIN 2926.875
  • ...
`HÜDA PAR`a saldırılar süreci baltalayabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Bozan, Silopi`de HÜDA PAR binasına yapılan saldırıyı kınayarak, yaşanacak saldırıların barış sürecini baltalayabileceğini belirtti.
 
Saldırılar BDP`yi çelişkiye düşürüyor
Çözüm sürecinde yapılan saldırıların BDP`yi bir çelişkiye düşürdüğünü, bu bölgede birlikte yaşayan bütün unsurların barış sürecine katkı sağlaması gerektiğini kaydeden Bozan, "Bu bir fertte olur, dernekte olur, partide olur, cemaatte olur. Yani herkesin kardeşliğin, birlik beraberliğin devamı için üstüne düşen görevi yapması lazım. Benim özgürlük alanım başkasının özgürlük sınırına kadardır. Kalkıp ta herkes benim gibi düşünsün baskısında bulunmak yanlış bir şeydir. Seçimler zaten bunun için yapılıyor. Dolayısıyla seçilme de herkesin kendi hür iradesini kullanması lazım." dedi.
 
Baskıyla oy devşirme mantığı
Seçimler zamanında insanların, kendilerini ön plana çıkararak, oyların başka tarafa kayacağı endişesiyle başkalarına baskı yapmayı düşünebildiklerini ifade eden Bozan, "Yapılan bu tür uygulamalar yanlıştır. Neticede biz halka ulaşıyoruz. Duygularımızı ve fikirlerimizi halkla paylaştığımız zaman zaten seçimde halk gidip kendi oyunu hür iradesiyle kullanacaktır. Bunu kalkıp ta baskıyla ve zoraki bir şekilde `herkes oyunu bana versin` mantığı doğru değildir." ifadelerini kullandı.
 
İnsanlar düşüncelerini ikna yoluyla söylemeli
İnsanların farklı yapılarda, farklı şekillerde yaratıldığını ve farklı kişiliklere sahip olduğunu dile getiren Bozan, "Tüm insanların aynı şeyi düşünmesi, aynı şeye inanması, aynı kalıpta olması beklenilemez. İnsanların kendi fikirlerini kendi düşüncelerini karşı tarafa ikna yoluyla söylemesi lazım. Bizim temel anlayışımızda ikna yolu vardır. Eğer kaba kuvvet olduğu zaman başarılı olamazsınız. Kaldı ki bölgemizde hep Türklerin Kürtlere baskı yaptığı şeklinde bir izlenim ve söylem var. Kalkıp ta bunu söyleyen insanların kendi kavimlerinden olan diğer gruplara baskı yapması, onları tehdit etmesi ve herhangi bir fiziki saldırıda bulunması da onların söylemiyle çelişiyor. İnsanlar özgürce kendi düşüncelerini açıklasınlar, söylesinler. Baskıyla bu tür şeylerin çözülmesi doğru bir şey değildir. Bütün toplumu huzursuz edecek olan girişimlerdir. Bölgemizde barışın ve kardeşliğin sağlanması açısından herkesin kendi üzerine düşeni yapması lazım." tavsiyesinde bulundu.
 
Bu tür tahrik edici saldırılara karşılık verilmemesi ve daha temkinli bir şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini anımsatan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, her türlü şiddetten kaçınmak gerektiğini söyledi. (Sedat Kuşulay/M.Sait Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir