• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Oluşabilecek bir ateş toplumun hepsini yakar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Hür Dava Partisi Van İl Teşkilatı, HÜDA PAR ve mütedeyyin vatandaşlara yapılan saldırıları lanetlendi.

 

"Bu çetelerin gençleri ve çocukları kullanması üzüntü vericidir"

Van İl Başkanı Rasim Sayğın'ın imzasıyla yapılan açıklamada, kendi düşünce ve fikirlerine güvenemeyenlerin HÜDA PAR'ın çalışmalarından duydukları rahatsızlığı bir kez daha gösterdiklerine dikkat çekildi. Açıklamada, "Toplumun huzur ve barışını bozma amacını taşıyan bu saldırıyı gerçekleştirmişlerdir. Neye hizmet ettikleri bilinmeyen bu çetelerin özellikle gençleri ve çocukları kullanması ayrıca üzüntü vericidir" denildi.

 

"Bu toplumda oluşabilecek bir kaos ve ateş toplumun hepsini yakar"

Yaptığı açıklamada toplumda oluşabilecek bir kaosun topluma çok büyük zarar vereceğinin altını çizen Sayğın "Yaşanacak bir toplumumuzda kamplaşma ve çatışma arzulayanlara diyoruz ki bu toplumda oluşabilecek bir kaos ve ateş toplumun hepsini yakar. Bu nedenle yaptığınız yanlışlardan dönüp toplumun barış ve huzurunu bozacak eylemlerden vazgeçin. Zira halkımızın geleceği, huzuru, insani ve İslami hakları tüm kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir." ifadelerini kullandı.

 

Toplumun önde gelen şahsiyetlerine, STK'lara ve halka çağrıda bulunulan Sayğın, "Bu konuda duyarlı olup ellerinden geleni yapıp, huzur bozuculara fırsat verilmemeleri gerekir. Değerli halkımızı da barış ve huzurumuzu bozmaya yeltenenlerin kim olduğunu iyi anlamaya ve bunların oyunlarına gelmemeye çağırıyoruz." diye kaydetti.

 

Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı olmadığının altını çizen Sayğın, "Bu toplumun barışa, huzura, İslam'a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bunun için referansını İslam'dan alan, bu toplumun değerlerine, hakka ve barışa hizmet etme amacında olan HÜDA PAR Van İl Başkanlığı olarak söz konusu menfur saldırıları kınıyor, HÜDA PAR Silopi İlçe Teşkilatına ve Silopi halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir