• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Helal kazanç hayatın ta kendisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kültür Salonu`nda düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarından sonra çevre esnafını ziyaret eden Vali Aydın Nezih Doğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
"Rekabet ortamı insanlığımızı da gidermeye başladı"
Hafta içerisinde hem ilimizde hem de Türkiye`de çeşitli törenlerle ahilik kültürünün tanıtılmaya çalışıldığını ifade eden Vali Doğan, "Burada temel yavaş yavaş unutulmaya başlanan temel kültür şu; bir ahi aslında temelde olgun bir insan kâmil bir insan. O biliyor ki helal kazanç hayatın ta kendisidir. Ve komşularını gözetmeye dikkat ediyor. Hep anlatılır çocukluğumuzdan itibaren duyarız. Ahinin birisine bir müşteri geldiğinde eğer kendisi siftah yapmış ise siftah yapmayan komşusunu mutlaka önererek onun da alışveriş yapmasını, para kazanmasını sağlar. Dönüp bu güne baktığımızda öyle bir rekabet ortamı var ki artık insanlığımızı da gidermeye başladı. İşte Ahilik Kültürü Haftası münasebetiyle biz toplumun temeli olan esnafın nasıl olması gerektiğini anlatmaya gayret ediyoruz. Ve bu çerçevede esnafımızın o geçmiş zengin kültürle tanışmasını ve hayatını onun üzerinde kurmasını temin etmeye gayret ediyoruz." dedi.
 
Ahlaki kuralların gözetilmesi durumunda esnafın güzelleşeceğini belirten Doğan, "Komşusuyla hem iyi geçinecek, hem onun hakkını gözetecek, hem de onun sizin hakkınızı ve hukukunuzu gözetmesini temin edeceksiniz. Sevgi ve kardeşlik üzerine bir medeniyeti yeniden inşa etmiş olacaksınız." diye konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir