• DOLAR 32.239
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2416.487
  • ...

Market fiyatlarında yaşanan artışların kontrol altına alınacağına dair hükümet tarafından yapılan açıklamalar maalesef yerini bulmuyor.

Zincir marketlere kesilen milyonluk cezalar da zamların geri alınması veya yapılan zamlar konusunda caydırıcı olamıyor.

Şanlıurfa halkı, yeni yılla birlikte yapılan denetimlerin daha sıkı olması gerektiğini ifade ederek denetimin olmadığı zamanlarda vatandaşların mağdur olduklarını söyledi.

"Zabıtlar marketleri adam akıllı denetleseler bu iş çözülecek"

Mehmet Hanifi Yıldız

Marketlere taban fiyat uygulanması gerektiğini belirten Mehmet Hanifi Yıldız, "Devletin asgari ücrete bu kadar yüksek zam yapmaması gerekiyor. 17 bin lira ihtiyacımız olan bir para ama aynı oranda 32 bin lira da marketteki ürünlerin fiyatına zam geliyor. Çarpı iki zam geliyor. Asgari ücret cüz'i bir miktar artsa, marketler güzelce denetlense bu iş çözülür ama marketler denetlenmiyor. 2020'den beri bir türlü marketlerden doğru dürüst bir alışveriş yapamıyoruz. Dün 1 liraya aldığımızı bugün 2 liraya alamıyoruz. Zabıtlar marketleri adam akıllı denetleseler bu iş çözülecek. Toptancılar denetlenmiyor. Marketlere taban fiyat uygulanması lazım ama marketlere giderek fiyat araştırması yapmaktan bıktık." dedi.

"Denetim olsaydı zincir marketler etiket fiyatını yükseltemezdi"

Mehmet Baz

Asgari ücretten önce marketteki etiketlerin zamlandığını ifade eden Mehmet Baz, "Zam geldi ama millete yansımadı ki. Hep büyük şirketlere yansıdı. Bütün zincir marketler asgari ücret zammından önce etiketleri değiştirdi. Denetim olmazsa olmaz. Yeterince denetim yok. Denetim olsaydı zincir marketler etiket fiyatını yükseltemezdi. Hükümet bir şey yapmazsa zavallı vatandaş bir şey yapamaz." diye konuştu.

"Herkes kendine göre fiyat değişiyor"

Mehmet Dündar

Mehmet Dündar da zabıtaların yeteri kadar denetim yapmadığını söyleyerek, "Denetim yok. 17 bin lira kimi kurtaracak? İktidarın denetim yapması lazım ama yapmıyor. Zabıta falan yok, kimse uğramıyor. Herkes kendine göre fiyat değişiyor. Acısına da fakir fukara çekiyor." şeklinde konuştu.

"Marketler hesaplarına geldiği gibi fiyat koyuyor"

Şanlıurfalı bir teyze ise "Marketler hesaplarına geldiği gibi fiyat koyuyor. Devlet bu konuya el atmalı. Markete belediye personelleri geldi konuştu ve marketteki fiyatlar normale döndü ama ekipler çıktığı gibi fiyatları eskiye döndürdüler. " dedi. (İLKHA)