• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Manisa'da kamulaştırma yatırımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - İlk etapta belirlenen 176 adet konutun yıkımının gerçekleştirileceğini belirten Başkan Ergün, bu konutlara toplam 13,5 milyon TL kamulaştırma bedeli ödeneceğini, bunun 8,5 milyon TL'sinin ödemesinin gerçekleştiğini kaydetti.

 

Manisa Belediyesi'nin Ulu Cami bölgesinde başlattığı kamulaştırma çalışmalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Serpil Çakır ve Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü ile birlikte yerinde inceledi.

 

Yaklaşık 1,5 senelik süre içerisinde devam eden mahkeme sürecinin ardından, ilk etapta 27 parselin yıkımına başlandığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Geçtiğimiz ay içerisinde yine mahkemenin karar vermiş olduğu ve bedellerinin yatırılarak bilfiil icraata çevirdiğimiz 40 tane daha evin şuanda yıkımı söz konusu. Burada tabii ki amaç, Manisa'nın en önemli simgelerinden olan Ulu Cami, yanındaki külliyeleri ve tarihi eserleri ortaya çıkarmak. Yaklaşık 30-35 senedir yapılamama noktasında olan bu mahallelerin temizlenmesi söz konusu. Bir yerde kentsel dönüşüm noktasında çıkan yasaların bize vermiş olduğu yetkiler nezdinde yapmamız gereken hususlar, bir yandan da bu bölgede dönüşüm noktasında peyzaj düzenlemeleri noktasında inşallah önümüzdeki aylar içerisinde projelendirmelerini yapıp, çalışmasına başlayacağız." dedi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir