• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yeni İhya Der Palu Temsilciliğinden mültecilere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Savaştan dolayı ülkelerini terk eden Suriyeli mülteciler, Palu`ya da geldiler. Kalekent Mahallesi Kum Ocağı bölgesinde çadırlarda kalan mültecilere, Yeni İhya Der Palu Temsilciliği yardım elini uzattı.
 
Yeni İhya Der Palu Temsilcisi Kenan Ocak, mültecilerin gelmeleriyle beraber onlara yardım için harekete geçtiklerini belirterek, "Suriye`den ülkemize gelen mültecilere yardım etmek İslami ve insani görevimizdir. İlçemizdeki duyarlı esnaf kardeşlerimizin yardımıyla harekete geçtik. Yapılan gıda ve giysi yardımını mültecilerin kaldığı çadırlarda birebir dağıttık. Yalnız çok zor durumdalar. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bu kardeşlerimizin acil banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayacak yerlere ihtiyaçları var. Soğuk ve yağışlı günlere giriyoruz barınma ve yakacak ihtiyaçlarının karşılanması için yetkililerin şimdiden tedbir alması lazım. Ülkemizde mülteci olan bu kardeşlerimize art niyetli kişilerin musallat olmaması için sürekli kontrol edilmeleri ve tedbir alınması lazım." dedi.
 
Önümüzdeki günlerde de yardımlarının devam edeceklerini ifade eden Ocak, hayırseverin yapacakları yardımları kendilerine ulaştırabileceklerini hatta dilerlerse yapacakları yardımları birlikte dağıtabileceklerini söyledi.
(Ebubekir Alkan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir