• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Umut Kervanı Malatya Derneği, aralık ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Malatya Derneği, 2023 yılı aralık ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, "Aralık 2023 ayında deprem bölgesi Malatya ilimizde hayırseverlerin bağışlarıyla; 44 aileye 106 bin 900 TL değerinde giyim, 86 aileye 76 bin 900 TL değerinde gıda, 18 aileye 15 bin 900 TL değerinde temizlik malzemesi, 15 aileye 12 bin 550 TL değerinde kırımızı et, 4 aileye 14 bin 500 TL değerinde ev eşyası ve 4 aileye 3 bin 900 TL nakdi olmak üzere toplam 181 aileye 230 bin 650 TL değerinde yardımda bulunduk. Hayırseverlerin yapmış oldukları bağışları 6 Şubat depremi nedeniyle işsiz kalan, hala çadırlarda yaşamını sürdürmeye çalışan, hiçbir geliri olmayan ihtiyaç sahiplerine ve yetim ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah derneğimize bağışta bulunan hayır sahiplerinden razı olsun." dedi.

Yardıma muhtaç olan ailelerin İhtiyaçlarına değinen Sağlık, "Gıda, giyim, odun, kömür, odun-kömür sobası, yatak, battaniye, çamaşır makinesi, buzdolabı, ocak, elektrikli soba, kırtasiye, nakit para gibi şeklindedir. 6 Şubat depreminde en çok etkilenen illerden biri olan Malatya ilimizde daha çok muhtaç aileye yardımda bulunabilmemiz için hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz." çağrısında bulundu.

Sağlık, "Rabbimiz Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in Bakara Suresi'nin 270'inci ayetinde şöyle buyuruyor: 'Allah, yaptığınız her harcamayı ve adadığınız her adağı kesinlikle bilmektedir. Buna göre davranın da haksızlıktan kaçının. Unutmayın ki, zâlimlerin hiçbir yardımcısı yoktur.' Rabbimiz Bakara Suresinin 274'üncü ayetinde ise 'Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar yok mu, işte onlar Rabbleri yanında hakkettikleri mükâfatı göreceklerdir. Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar asla üzülmeyeceklerdir.' Sadaka ile ilgili Peygamber Efendimiz de bir hadisi Şerifinde; 'Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir.' diye buyuruyor." dedi.

Sağlık son olarak, Hayırseverlerin bağış için derneklerine ait 0553 703 09 24 no'lu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini ve yapacakları bağış ve yardımlar hakkında bilgi alabileceklerini söyledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir