• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Ambulanslar olay yerine geç intikal ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesinde evinin önünde bayılan kadının hastaneye kaldırılması için, 112 Acil Servise anında haber verilmesine rağmen olay yerine geç gelen ambulansa mahalliler sert tepki gösterdi.

 

Merkez Bağlar ilçesinin Şeyh Şamil Mahallesi'nde evinden çıkan Gülistan Yıldız (41) ikamet ettiği binanın önünde düşerek baygınlık geçirdi. Kadının bayıldığını fark eden vatandaşlar durumu 112 acil servisine bildirdi. Ambulansın olay yerine yarım saat sonra gelmesi halkın tepkisine neden oldu.

 

Ambulansı zamanında aradıklarını ifade eden vatandaşlar, bir kilometre ötede büyük bir sağlık ocağı olduğunu buna rağmen ambulansın geç geldiğini ifade ettiler.

 

Ambulansın yarım saat sonra gelmesine tepki gösteren vatandaşlar, "İlla birileri öldükten sonra mı tedbir alınacak?" şeklinde sorarak gelen ambulansa tepkilerini sert bir şekilde gösterdiler.

 

Olay esnasında yolda geçmekte olan İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirleri de ambulansı arayarak acil gelmesini istedi. Ambulansı iki defa arayan muhabirlerimizde halkın iddialarını doğrulayarak, yetkililerden ambulansın geç gelme nedenini sorduğunda ambulans personeli, adresin yanlış verildiğini ifade ederek, yolları karıştırdıkları için geç geldiklerini iddia ettiler.

 

Gülistan Yıldız, olay yerine yarım saat sonra ancak gelebilen ambulansla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. (M. Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir