• DOLAR 32.446
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2401.806
  • ...
Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu: Gazze bize unuttuğumuz değerleri öğretti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfınca İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Selamlama konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği Siirt İl Temsilcisi Murat Kalkan, "Rabbimize şükürler olsun ki günahların, kötülüklerin kol gezdiği bir ortamda değil de Allah kelamının, ümmet sorunlarının koşulacağı böyle bir yerdeyiz." dedi.

"Neden Müslüman ülkeler müdahale etmiyor?"

Gündemlerinde yine Filistin'in olduğuna dikkat çeken Kalkan, "Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar gündemimizde her gün Filistin olacak. 86 gündür bir katliam var Filistin'de ve bu katliam, terörist ordusu, Amerika ve Avrupa devletlerinin desteği ile yapılıyor, hem de Müslüman devletlerin gözü önünde ve akıllarda haklı bir soru, neden Müslüman ülkeler müdahale etmiyor? Müdahale etmek için öncelikle Müslüman ülkelerin birleşmesi ve güçlü olması gerekiyor. Selahaddin Eyyubi Kudüs'ü fethetmeden önce tüm Müslüman devletlerin arasındaki ayrılıkları giderdi. Onda sonra Kudüs'ün fethini gerçekleştirdi. Peki, günümüzde Müslüman ülkelerin birleşmesi mümkün mü? Evet mümkün." cevabını verdi.

"Gazze kendi kendine Gazze olmadı"

Asrın firavunlarının, ebucehillerinin Müslümanlara karşı birleşmişken Müslümanların ırkçılıkla bir adım ilerleyemeyeceğine dikkat çeken Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, "Ebu Ubeyde bizi neye çağırdı? Aranızdaki mezhep farklılıklarına rağmen bunlara takılmayın, Allah için bizim cihadımıza destek olun, dedi. Gazze kendi kendine Gazze olmadı. Öyle kendi kendine bir kadın çocuğunu toprağa verirken elhamdülillah diyecek öyle mi? Bu çok zor bir şey, sahabe kadınlarında vardı bu, bir baba, bir dede çocuklarını, kimisi bütün ailesini toprağa verecek ve Allah'tan geldik ve yine O'na döneceğiz diyecek. Bu öyle kolay bir şey mi? Bunun geçmişi yok mu? Kaç senedir Filistinliler yer altında ve yer üstünde yaşıyorlar. Kur'an ile kendilerini, Resulullah'ın sünnetiyle eğittiler. Çok az yediler, az içtiler, dünya rahatı namına çok az şey gördüler ama çok çalıştılar. Kendilerini mümin ve mücahid olarak yetiştirdiler. Onlar sayesinde ümmeti Muhammed uyandı." ifadelerini kullandı.

"Filistinliler dünyayı yöneten kapitalist mason örgütlere rağmen halkı uyandırdılar"

Gazze'de mücahidlerin direnişi sayesinde İslam Ümmetinin bir uyanış içerisine girdiğini ifade ede Memduhoğlu, "Bizim uyanmamız lazım. Onlar  miladı küfrün içinde, dünyayı yöneten kapitalist mason örgütlere rağmen halkı uyandırdılar. O kadar insan onlar sayesinde Kur'an ile tanıştı ki, o kadar insan onlar sayesinde Müslüman oldu ki sayısını bugün bilemiyoruz ama yarın ortaya çıkacak. Siz on binler deyin, ben yüz binler diyeyim, milyonlarca insan... Gazze bize çok şey öğretti. Bir kere bize imanı, cihadı, unuttuğumuz değerleri, sabrı, tevekkülü, teslimiyeti, şehadeti öğretti. Hepimiz bu gece bir şeye daha dikkat edelim, hicretten önce nasıl bir dönemdi, aynı şekilde Gazze'den önce ve Gazze'den sonra artık böyle. Gazze'de gördüğümüz bu hadiselerden sonra ne demek nefislerimizin peşinde koşmak, ne demek birbirimizle uğraşmak, ne demek yılbaşında gidip başkaları eğleniyor da biz de eğlenelim demek, Allah hidayet eylesin. Allah'ın gazabına karşı rahmeti de gelsin yeryüzüne." dedi.

Program, Özlem Ajans sanatçılarının söylediği ezgilerin ardından Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere verilen hediyelerin ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir