• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Dünya Sağlık Örgütü toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR- İzmir Valiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Dünya Sağlık Örgütü HIV, tüberküloz, kızamık, anti-makrobiyel direncin arttırılması, bölgesel komitenin Avrupa Ruh Sağlığı Eylem Planı, bulaşıcı hastalıkların önlenmesine yönelik faaliyetler gibi konular değerlendirildi.

 

Toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, WHO Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Zsuzsanna Jakab, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ve 53 ülkenin Sağlık Bakanlığı temsilcileri katıldı.

 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu toplantının açılışında bir değerlendirme yaparak, Türkiye'de de sağlığın her zaman sosyal politikaların merkezinde ve öncelikli bir konuma sahip olduğunu kaydetti.

 

Özellikle son 10 yılda Türkiye'de sağlık alanında ciddi çalışmalar ve reformlar gerçekleştirildiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, herkese ve her kesime eşit hizmet ulaştırmak için azami gayret sarf ettiklerini belirtti.

 

Bir değerlendirme de WHO Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Jakab'dan geldi. Jakab, İzmir'in 'Herkes İçin Sağlık' temalı EXPO 2020 adaylığını yürekten desteklediklerini, Türkiye'nin tütün ve tütün ürünlerinin kullanımına yönelik çalışmalarını yakından izlediklerini ve elde edilen başarıyı takdirle karşıladıklarını da belirtti.

 

Elazığ Valisi Koçak ise, sağlık alanındaki hizmetlerin daha iyi hale getirilmesi için çeşitli stratejilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını ve toplantıların son derece verimli geçtiğini söyledi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir