• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemen'deki Ensarullah: 10 mensubumuz ABD kuvvetleri tarafından şehit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ensarullah Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri, bugün Kızıldeniz'de Gazze direnişine destek amaçlı düzenlendikleri bir operasyon sırasında ABD kuvvetlerinin, hareketin deniz kuvvetlerine ait 3 bota saldırı düzenlediğini bildirdi. Seri, ABD saldırısında 10 kişinin şehit olduğunu kaydetti.

Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, Aksa Tufanı harekatını desteklemek için verilen savaşın ortasında kan verdi ancak Filistin uğruna şehit olan bu şehitler, Amerikan düşmanının bu suçun sonuçlarına ve yansımalarına katlanacağını gösteriyor.  ABD'nin, Kızıldeniz'deki israil gemilerini korumak için yaptığı askeri eylemler, Yemen'in Filistin ve Gazze'deki mazlumlara destek konusunda dini, ahlaki ve insani görevini yerine getirmesine engel olmayacaktır. Ayrıca diğer ülkelere de Amerika'nın giriştiği tehlikeli davranışlara yeltenmemeleri çağrısında bulunuyoruz, çünkü bu, herkesi etkileyebilecek olumsuz sonuçlara yol açacaktır. " dedi.

Seri, ayrıca işgal altındaki Filistin limanlarına gitmekte olan "Maersk Hangzhou" isimli konteyner gemisine uygun deniz füzeleriyle yönelik askeri bir operasyon gerçekleştirdiklerini kaydetti. Seri, işgal rejimi bağlantılı gemileri hedef almaya devam edeceklerini vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir