• DOLAR 34.258
  • EURO 37.83
  • ALTIN 2928.815
  • ...
MAZLUMDER, İLKHA`nın gündeme getirdiği mültecilerle görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - İlke Haber Ajansı`nın (İLKHA) geçtiğimiz günlerde Gaziantep`in Nizip ilçesinde sokak ve parklarda hayati sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerinin dramlarını gündeme taşıması sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

MAZLUMDER GYK üyeleri Mehmet Alkış ve Abdurrahim Çelik, Gaziantep Şube Başkanı Sabri Sayan, üyeler Osman Yeşiltaş ve Galip Ateş`ten oluşan bir heyet, Suriyelilerin durumunu yerinde incelemek üzere Nizip`e gitti.

Heyet, mülteciler, ilgili kurumlar ve çevredeki vatandaşlarla görüşerek durumları hakkında bilgi aldı.

Heyet, 115 Suriyeli ailenin Nizip`te bulunan Ganime Hatun Camisinin yanındaki parkta; 25 ailenin de Müftülük Binası`nın yanındaki parkta hayata tutunmaya çalıştığını teyit etti.

MAZLUMDER`den yapılan yazı açıklamada, "Nizip halkının desteğiyle yaşamlarını sürdüren bu ailelerin hali yürek parçalıyor. Hiç bir imkâna sahip olmayan; bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar destek bekliyorlar" denildi.

Açıklamada, Suriye`nin Halep, İdlip ve Humus şehrinden gelen sığınmacıların herhangi bir işte çalışma izinleri olmadığından uzun süre çalışmaları mümkün olmadığı, iş bulanların ise çok düşük ücretle çalışmak zorunda kaldıklarına işaret edildi.

Sığınmacıların, resmi kurumlardan herhangi bir yardım almadıkları ifade edilen açıklamada, "Cami çevresinde ağaçlara astıkları ipler üzerine astıkları bezlerle korunak sağlamaya çalışıyorlar. Yere attıkları kilimler üzerinde yatıyorlar. İlkel ocaklarla yemek yapıyorlar. Caminin tuvalet ve lavabolarını kullanıyorlar" denildi.

Sağlık alanında da büyük sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken MAZLUMDER heyeti, "Herhangi bir hizmet alamıyorlar. Kış mevsiminin gelmeye yüz tuttuğu bugünlerde endişeye kapılmış, umutlarını kaybetmek üzereler. Bir an önce bir kampa yerleştirilmelerini bekliyorlar. Vicdanları acıtan bu duruma biran önce el atılması gerekir" ifadelerine yer verdi. (Şefik Mert-İLKHA)
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir