• DOLAR 34.252
  • EURO 37.83
  • ALTIN 2931.106
  • ...
"Doğubayazıt turizm kenti haline getirilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Sabah saatlerinde ilçeye gelerek ilçe kaymakamları ile 3 saat süren bir toplantı yapan Vali Mehmet Tekinarslan, daha sonra Uzengili köyüne geçti. Vali Tekinarslan, Nuh'un Gemisi'nin İzi olduğuna inanılan alanda incelemelerde bulundu.

 

Buradaki atıl tesislerle ilgili Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan'dan bilgi alan Vali Tekinarslan, "Herhangi bir düzenleme almamasına rağmen buraya turist akını oluyor. Ulaşım konusunda sorun yok ama buradaki tesiste onarım yapacağız. Gelen turistlerin faydalanabilecekleri bir duruma getireceğiz. Çevre düzenlemesi yapılacak. Gemi izinin bulunduğu alanı koruma altına alacağız. Turizme uygun hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Çalışmaların hemen başlaması ve kısa sürede tamamlanması için talimat veren Vali Tekinarslan, daha sonra Hallaç köyünün 3 kilometre kuzey doğusunda küçük Ağrı Dağı'nın güney eteğinde bulunan buz mağarasına geçti.

 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tekinaslan, "Bugün Doğubayazıt ilçemizdeki Üzengili köyündeki Nuh'un Gemisi'nin izinin bulunduğu alanı ziyaret ettik ve inceledik. Biliyorsunuz bizim dinimizde de diğer dinlerde de Nuh'un Gemisin burada olduğu rivayet ediliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde burada bulunan Geminin Sülüetinin Korunması ve daha fazla turist çekmek için bir proje çalışması içinde olacağız. Mevcut ziyaretçileri var ama biz buranın tanıtımı için ve daha fazla ziyaretçinin gelmesi için projelendirme yapacağız.

 

Diğer taraftan şuan Küçük Ağrı Dağı altında bulunan Buz Mağarasındayız. Dışarıda artı 30 derece sıcaklık varken içerde ise eksi 15 dereceye kadar hava sıcaklığı düşüyor. Şuan elimde gördüğünüz buz parçaları çözülmeden gördüğünüz gibi kendini koruyor. Doğa harikası bir yer. İnşallah önümüzdeki dönemde Buz Mağarasını turizme kazandırmak üzere, başta ulaşım, altyapı, gerekirse ışıklandırma yapılacak. Buranın jeolojik araştırmasının yapılması için üniversitelerimizle bir çalışma içine gireceğiz. Buralar insanların ilgisini çeken ancak, son dönemlerde terör riski yüzünden çok fazla istifade edilemeyen yerler. Ülkemizin yaşadığı huzur ortamıyla birlikte devlet olarak, Valilik olarak buralarda ziyaret ve konaklama için çalışmalara başlayacağız. Öte yandan yine Doğubayazıt ilçemize bağlı Salıksuyu köyünde bulunan kaplıca ve doğal maden suyunun kaynağını inceleyip buraları da turizme kazandırıp ilçemizi bir turizm kenti haline getirmeye çaba sarf edeceğiz" dedi.

Vali Tekinarslan, daha sonra beraberindekilerle Salıksuyu köyüne geçerek burada bulunan şifalı sularda incelemelerde bulundu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir