• DOLAR 34.176
  • EURO 37.763
  • ALTIN 2912.974
  • ...
İŞKUR Ağrı Müdürlüğünde izdiham
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) okulların açılması ile iş arayanların umut kapısı oldu. Aylardır inşaat ve benzeri sektörlerde çalışan Ağrılılar kış mevsiminin yaklaşması ve çalıştıkları iş sektörlerinin son bulmasından dolayı İŞKUR'daki ilanlara yöneldiler.


Yüzlerce kişi aynı anda kuruma başvurunca izdiham yaşandı. Kurumda yer yer tansiyonun yükseldiği görülürken, kısa süreli arbedeler yaşandı. Yaşanan arbedelerde kuruma ait iki adet bilgisayar kırılarak kullanılmaz hale geldi. İzdihamı engellemede yetersiz kalan görevliler son çare olarak polisi çağırdılar. Yaşanan izdihamdan dolayı halk, yetkilileri suçlayarak, önlem alınmadığını ileri sürdüler.


İş için kuruma başvurmaya gelen İsa Gelturan, "Burada İzdiham yaşandı, 2 adet bilgisayar kırıldı. Yetkililere polis çağırın dedik, bizi dinlemediler. Olaylar büyüdü daha sonra polisi çağırdılar. Bundan sonra sorun bir çözüme kavuşturulamaz ki. Yetkililere sesleniyoruz, bu soruna bir an önce el atın" dedi.


Kurum çalışanlarının anlayış göstermediğini ileri süren Ömer Çeçen, "Anlayışlı bir şekilde çalışılsaydılar, insanlar bu halde olmazdı. Bir ay önceden çalışmalar yapılıp bitirilseydi durum bu noktaya gelmezdi. İlgi gösterilmiyor, kimsenin umurunda değiliz. Şuanda içeride rahatsız olan insanlar var ama ilgi gösterilmiyor" diye konuştu.


Halkın açlık sınırı için belirlenen limitin altın olan 800 liralık maaş için buraya toplandıklarını ifade eden Mehmet Taşdemir, bu sıkıntının giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurum yetkilileri ise, izdiham ile ilgili görüş vermekten kaçındı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir